Конкретні кроки міжнародної співпраці

Тернопільський національний економічний університет дає можливість своїм студентам здобути освіту, яка відповідає міжнародним стандартам. Минулого року молоді люди отримали одночасно дипломи Дрезденського технічного університету та рідного вищого навчального закладу. Це – результат ефективної співпраці між університетами. Уже кілька років у ТНЕУ функціонує українсько-німецький економічний факультет.

Співпраця між Тернопільським національним економічним університетом та Дрезденським технічним університетом є плідною та перспективною. Підтвердженням цього є те, що 19-21 травня ТНЕУ прийняв у своїх стінах делегацію Дрезденського технічного університету. У її складі перебували ректор цього навчального закладу доктор, професор Герман Кокенге, декан економічного факультету, доктор, професор Александр Карман та доктор, професор Вольфганг Ур.

На урочистому зібранні німецькі професори зустрілися з ректором ТНЕУ професором С. І. Юрієм, проректорами, деканами, професорсько-викладацьким колективом ТНЕУ, працівниками управління міжнародного співробітництва, студентами, викладачами та представниками ЗМІ.

Ректор Дрезденського технічного університету Герман Кокенге у своєму привітанні до присутніх сказав: “Ось уже протягом декілька років ми підтримуємо дружні стосунки між нашими університетами. Як для німецьких, так і для українських студентів це дуже важливо, адже можливість побувати за кордоном, набути нового досвіду – велика перевага для кожної людини. Я радий продовженню нашої співпраці. Вона спрямована на майбутнє, і я вірю, що краще майбутнє для наших навчальних закладів, наших держав”.

Учасники зустрічі переглянули презентацію про здобутки українсько-німецького економічного факультету. Студентка четвертого курсу Юлія Ничай поділилася враженнями від навчання у Дрезденському технічному університеті.

А кульмінаційною частиною цієї зустрічі стало підписання угод про продовження інтегрованої навчальної програми між Тернопільським національним економічним університетом та Дрезденським технічним університетом.

Підписання ректорами угоди – важливий на шляху розвитку українсько-німецького партнерства, співпраці у сфері освіти та науки. Тож сьогодні можна впевнено сказати, що ТНЕУ успішно виходить на європейський ринок освітніх послуг!