Лідером стає "Галичанка"

 У минулі вихідні команди жіночої суперліги провели матчі другого туру змагань. Не обійшлося без сюрпризів.

У першому матчі колись непереможна "Джінестра" несподівано в Запоріжжі поступилися "Орбіті-Університету" - 1:3. Щоправда, наступного дня одеситки реабілітувалися, насухо обігравши господарок майданчика, - 3:0.

Цікавим виявилося і протистояння в Сєвєродонецьку, де місцева "Сєверодончанка" приймала "Круг". У першому двобої господарки майданчика загалом без особливих проблем взяли гору над своїми суперницями - 3:0. А ось повторна зустріч видалася дуже напруженою. Чемпіонки України, мабуть, не очікували, що черкащанки так серйозно налаштуються на перемогу наступного дня, а тому й зазнали фіаско, програвши у підсумку з результатом 2:3.

Натомість тернопільська "Галичанка- Динамо-ТНЕУ" і в другому турі зуміла добитися максимального результату. У перший день протистояння в місті Южному з "Хіміком" наші дівчата виграли поспіль три "сети" - 25:21, 25:23 і 25:19. А в другому матчі господарки чинили суттєвіший опір, але тернополянки були сильнішими в трьох партіях - 25:18, 25:9 і 25:21 і лише раз поступилися - 25:27.

Таким чином після двох турів "Галичанка" одноосібно очолила турнірну таблицю, маючи в активі максимум очок.

Ще один поєдинок другого туру виявився невдалим для господарок майданчика. "Іскра" вдома двічі поступилася з однаковим рахунком 1:3 команді "Волинь-Університет".

У найближчі вихідні нашу "Галичанку" очікує серйозне випробування. Вона вдома прийматиме чемпіонок України - "Сєверодончанку".

Мирослав Марко.