"Галичанка" двічі тріумфувала

У рамках чергового туру жіночої волейбольної Суперліги тернопільський клуб "Галичанка-Динамо-ТНЕУ" приймав на власному майданчику гостей із Запоріжжя. Наші волейболістки з перших розіграшів матчу показали "Орбіта-Університету", що зверхньо ставитись до них не дозволять. Як наслідок — без проблем виграний перший сет (25:13). У наступній партії запоріжанки чинили тернополянкам шалений опір, але знову поступились — 25:21. А ось третій сет "Орбіта-Університету" таки вдалось виграти (19:25). Проте затягувати поєдинок до п'яти партій не входило у плани "Галичанки", і вона, ззовні легко, перемогла у четвертому сеті — 25:18.

На другий матч 9-го туру гості із Запоріжжя вийшли повними рішучості дати бій "Галичанці-Динамо-ТНЕУ". І попервах нашим дівчатам було справді нелегко…

Перший сет дався волейболісткам із Тернополя лише після додаткових подач — 28:26. Правильно вирішивши, що треба більш активно тиснути на гравців "Орбіта-Університету" при кожному розіграші, наша команда майже відразу заграла успішніше. "Галичанці" двічі поспіль вдалося взяти партії і завершити матч з "сухим" результатом — 3:0.

Центральний матч туру, у якому зустрічались інші гранди вітчизняного волейболу (одеська "Джінестра" та черкаський "Круг"), закінчився із результатом, який найбільше потішив тернопільську "Галичанку". У перший ігровий день перемогли черкащанки (3:1), а в другому одеситки взяли реванш (3:0). "Сєвєродончанка" двічі вдома перемогла білоцерківську "Рось-Університет" (3:1, 3:0), а золотоніський "Златогор" двічі здолав "Волинь-Університет-ОДЮСШ" (3:1,3:1).

Антон Федорців