«Галичанка» здолала лідера

Тернопільський жіночий волейбольний клуб Суперліги "Галичанка-Динамо-ТНЕУ" на уїк-енд у блискучому стилі переміг проміжного лідера першості країни одеську "Джінестру". Перед очним протистоянням два колективи у турнірній таблиці розділяло п'ять пунктів та три позиції. Відкладати скорочення розриву у довгу шухляду наші дівчата не схотіли...

Уже після першого сету постало просте запитання "А хто ж лідер?". Наші "динамівки" просто розгромили одеситок (25:12). Друга партія стосовно суперництва була ще цікавішою: довгі розіграші та рівна боротьба, але верх все одно взяли тернополянки — 25:23. Третій сет першого матчу пройшов у схожому ключі, а успіх знову святкували господарки майданчика (25:20).

Після програного першого матчу багато хто чекав від "Джінестри" набагато активнішої гри у другому. Проте активна гра — це ще не все, що потрібно для загального успіху. Поєдинок знову розпочався під диктовку наших дівчат і результат не змусив себе довго чекати: два перші сети залишились за тернополянками (25:17, 25:15). Після цього "динамівки" трохи розслабились і віддали суперницям, щоправда, не без боротьби, третю партію із рахунком 24:26. Та блискучу крапку у двоматчевому протистоянні "Галичанка" вирішила поставити вже у четвертому сеті — 25:17.

Отже, два переможних матчі повернули "динамівок" у чемпіонську гонку, але конкуренти теж не залишились без набраних очок. "Сєвєродончанка" вдома обіграла запорізький "Орбіта-Університет" (3:1, 3:0), а черкаський "Круг" на чужому майданчику здолав золотоніський "Златогор" (3:1, 3:1). У ще одному протистоянні "Волинь-Університет-ОДЮСШ" та білоцерківський "Рось-Університет" обмінялись перемогами (3:2, 2:3).

 

Антон Федорців