Коли спорт - друга релігія

Традиційне свято спорту в ТАНГу цьогоріч співпало з 10-річчям кафедри спорту, яка за період існування підготувала чимало спортсменів високого класу.

Про підсумки роботи кафедри-ювіляра розповів її завідуючий заслужений тренер України Роман Циквас. Один із його вихованців дзюдоїст Роман Гонтюк на Олімпіаді в Афінах завоював срібну медаль. Це - найвище, але не єдине високе досягнення. Гордістю академії є ігрові команди. На пальцях однієї руки можна перерахувати вузи України, які мають одразу дві команди Суперліги з ігрових видів. Це всім відомі волейбольна „Галекспорт” і гандбольна „Академія-Енерго”. До того ж, у вищій лізі виступає баскетбольний клуб „Тернопіль-ТАНГ”.

Серед неспортивних вищих навчальних закладів ТАНГ посідає лідируючі позиції. На останній Універсіаді він посів високе друге місце, випередивши багато столичних грандів.

Такі успіхи спортсменів вузу були б неможливими без підтримки його керівництва. Ректор ТАНГу - професор С.І.Юрій - справжній ентузіаст спорту, сам у минулому відомий волейболіст. Він подякував кращим спортсменам за високі досягнення і нагородив їх почесними грамотами і грошовими преміями. Також були відзначені кращі тренери і викладачі.

Показовими виступами всіх вітали майстри фітнесу і аеробіки.

Степан Газда