«ОСВІТА ТА КАР'ЄРА —2005»

17-18 листопада 2005 року в Українському домі відбулася Міжнародна виставка „освіта та кар'єра — 2005", організаторами якої були Міністерство освіти і науки України, Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту, Товариство „Знання” України, київський молодіжний центр праці, Всеукраїнська студентська рада. На відкритті виставки були виступили: міністр освіти і науки С.М.НІколаєнко, Голова правління Товариства „Знання" України В.І.Кушерець, Президент АПН України В.Г.Кремень.

У виставці взяли-участь вищі навчальні заклади міносвіти і науки України та установи НАН України, а також органи управління освітою, міжнародні освітні фонди, науково-методичні центри, центри післядипломної освіти, видавництва.

Спеціалізована виставка „Освіта та кар'єра – 2005” стала важливим заходом, присвяченим відзначенню Дня студента, метою якої було впровадження інноваційних технологій у навчальний процес, демонстрація досягнень та кращого досвіду навчальних закладів, нових форм виховання молоді, здобутків у реформуванні національної освіти. Учасники виставки мали можливість на семінарах, презентаціях, круглих столах обговорювати та обмінюватись досвідом з актуальних організаційно-правових, педагогічних, наукових проблем розвитку освіти, впровадження державних стандартів, інформаційних та телекомунікаційних технологій навчання, дистанційної освіти, нових підходів до змісту освіти.

Тернопільський державний економічний університет на виставці був представлений здобутками в навчально-виховному процесі, науковій, міжнародній, видавничій діяльності, зокрема: монографіями, підручниками, навчальними посібниками професорсько-викладацького персоналу та фаховими журналами, матеріалами наукових конференцій, а також спортивними досягненнями. Значне зацікавлення учасників та відвідувачів виставки викликали напрямки і рівні підготовки спеціалістів, досягнення ТДЕУ в сфері наукової діяльності та міжнародного співробітництва. Стенд університету відвідали міністр освіти і науки С.М.Ніколаєнко і Президент АПН України В.Г.Кремень.

Університет мав можливість реально побачити, на якому рівні працює навчальний заклад та його місце в системі освіти. За кращі здобутки в розвитку матеріально-технічної бази університет відзначено Дипломом Міністерства освіти і науки України.

Така широкомасштабна професійна виставка сприятиме не тільки розв'язанню проблем сьогодення у навчанні і вихованні молоді, а й визначенню на майбутнє напрямів і шляхів подальшого реформування галузі освіти.

Алла МЕЛЬНИК, проректор з наукової роботи, д.е.н., професор