Немає повісті

прекраснішої в світі...

 

Ось так цьогоріч у Тернопільському національному економічному університеті прозвучали завершальні акорди "Студен­тської ліри - 2006". Цей огляд-конкурс ху­дожньої творчості, у якому головними дійо­вими особами є студенти-першокурсники, проводиться тут уже вісімнадцяте. А де­сять земель, про які згадувалось у виступі, то факультети, на яких здобувають освіту учасники змагань .- Ми уже зріднилися з цим конкурсом, - каже керівник відділу ху­дожньої творчості управління позанавчальної діяльності та виховання універси­тету, один з авторів ідеї, сценарію та по­становки Степан Джуровський.  - Його відбіркові тури почали ще в листопаді. І ніде правди діти - першокурсники часто показували себе професійними режисера­ми, співаками, акторами. А помножте це на юнацьку завзятість і самовідданість! У майбутньому ми ще розширюватимемо жанрові форми фестивалю. Будемо вияв­ляти таланти і потім упродовж їх навчан­ня в нашому університеті всіляко підтри­мувати у творчості. Треба, щоб ця іскра горіла все життя. А ще конкурс - потужне джерело нової сили для керівників наших професійних гуртків. Адже зберігаємо всі записи з номерами наших студентів, щоб бачити їх зростання.

Декілька слів хочу сказати про журі, яке відзначало кращих. Кожен його учасник - фахівець у своїй галузі. Це і провідні акто­ри Тернопільського драмтеатру, і режисе­ри, знані люди краю. А очолювала журі та вела вечір заслужений працівник культу­ри Світлана Сорочинська. Зрештою, ве­село було всім. Про що свідчив і перепов­нений зал, у який з барвистими плаката­ми прийшли підтримати своїх друзів інші студенти.

... Свято завершилось. Блазні, які ве­селили народ зі сцени, знову перетвори­лися на заклопотаних студентів. Викона­вець ролі Ромео у житті виявився Анто­ном Підперигорою, а його Джульетта -Людмилою Залецькою. Учасники клубу бального і спортивного танцю "Банкір" на­решті змогли відпочити від запальних па, що виконували на сцені. А в серці ще дов­го звучало: грай, не замовкай, студентсь­ка ліро!

Попри те, що юридичний факультет - один з наймолодших у Тернопільському національному економічному університеті, разом з тим можна з упевненістю говорити, що він займає гідне місце серед інших навчальних підрозділів вузу. Досить сказати, що з кожним роком усе більше юнаків і дівчат виявляють бажання здобувати саме тут престижну юридичну освіту. А ті події, які відбуваються у нашій державі останнім часом, зокрема, пов'язані з політичною реформою, ще раз підтверджують зростаючу потребу в кваліфікованих юридичних кадрах, яким і належить кардинально реформувати правову систему, впровадити в юридичну професію нове, прогресивне і незаангажоване тоталітарною системою мислення.

Приємно відзначити, що чимало випускників юридичного факультету ТНЕУ вже сьогодні користуються заслуженим авторитетом в юридичній сфері, вони успішно працюють у Верховній Раді України, Тернопільській обласній раді, обіймають різні посади у прокуратурі, судах, органах внутрішніх справ та інших структурах.