Економічний університет матиме свою капличку

Минулої середи виконавчий комітет Тернопільської міської ради дав дозвіл Тернопільському національному економічному університету на будівництво каплички. Святиня постане біля першого корпусу вузу. Будівництво каплички вже розпочалося, і керівництво ТНЕУ планує урочисто освятити будівлю ще в цьому році.

“Я був у технічному університеті в Севастополі. Його студенти, щоб успішно скласти іспит, підходять до великого каменя, якого дістали з морського дна. У технічному університеті Дрездена студенти вірять, якщо доторкнутися до скульптури першого ректора, то він допоможе в науці. Ми ж християни і вирішили, що в нашому вузі повинно бути місце, де студент міг би звернути свою думку до Всевишнього. Тому хочемо збудувати капличку в найкращому місці,” – прокоментував ректор ТНЕУ Сергій Юрій.

Зараз готується проектно-кошторисна документація. Саме ж будівництво не буде фінансуватися за бюджетні кошти чи зі спецфонду. Капличку побудують за пожертви. Перші гроші вже надійшли: ректор вузу дав 3 тисячі гривень, проректори по 2 тисячі, декани по тисячі. 31 жовтня на вченій раді Сергій Юрій кинув клич долучитися до цієї справи у добровільному порядку викладачам і доцентам. Касиром є декан облікового факультету вузу. Ректор ТНЕУ сподівається, що за місяць другий будівництво завершиться, і на відкриття каплички запросять священиків усіх конфесій.

Володимир Кузик