Золотоноша стукає двічі

Тернопільська Галичанка закінчила першу половину групового етапу в жіночій суперлізі на другій сходинці. Це стало можливо завдяки двом ідентичним перемогам над середняком першості золотоношським Златогором.

Команда з Черкаської області лише двічі в двох матчах зуміла виграти сети в наших дівчат. У підсумку Галичанка прогнозовано не зазнала втрат, як й інші лідери турніру Круг і Джінестра, які синхронно обіграли Волинь-Університет і Керкінітіду, відповідно.

На початку другого поєдинку було побоювання, що галичанки можуть недооцінити суперниць. Таке неодноразово траплялося за історію спарених поєдинків, коли дружини проводять діаметрально протилежні поєдинки, але, на щастя, для тернопільської торсиди цього не трапилося.

Хоча в першому сеті не все так гладко складалося для господарок. Після рівної гри Златогор несподівано вирвався на три очки — 15:18. Проте гості самі цей відрив розтринькали, коли кілька разів влучили смугастим у стелю. Таким подарунком цілком скористалися господарки, яким залишалося лише додавитиопоненток — 25:21. Наступний сет нагадував поєдинок Давида з Голіафом. Причому в даному випадку переміг саме Голіаф. Тернополянки зіграли сконцентровано, як на блоці, так і в атаці. У підсумкувинесли суперниць. в одну калитку-з рахунком – 25:9. Рахунок за партіями став 2:0.

Здавалося, що після такого нокдауна команда з Черкаської області вже не прийде до тями. Та все ж така думка виявилася хибною. Златогор зумів зібратися і вирвати один сет — 21:25. Та на більше годі було й розраховувати. У вирішальному, четвертому, сеті галичанки продемонструвалихто в домі господар, підвівши таким чином фінальну риску в кінцевому рахунку – 3:1.

Дмитро Дуда.