Розцвіла талантами «Студентська ліра»

Є у календарі подій Тернопільського національного економічного університету день, прикрашений особливим святковим настроєм, хвилюючими поглядами й радісними усмішками. Фестиваль творчо обдарованої молоді "Студентська ліра" ось уже 18 років поспіль запалює зірочки на мистецькому небосхилі вищого навчального закладу.

В останній тиждень листопада студенти та гості ТНЕУ поринули у дивовижний творчий вир. Фінішним акордом відбіркових етапів "Студентської ліри-2007" став гала-концерт. Урочисте дійство почалося з привітального слова ректора ТНЕУ Сергія Ілліча Юрія. Він, зокрема, зазначив, що кожна нація пізнає себе та сучасність через мистецтво. Воно допомагає людині долати свій шлях та значною мірою формує світогляд, уподобання и менталітет.

Студентство - найбільш прогресивна частина суспільства, молоді люди нашого краю є волелюбними, незалежними та свободомислячими особистостями. А в економічному університеті усі студенти розумні, обдаровані, талановиті. Сьогодні на сцені, продовжив ректор, ми побачили те найкраще, шо може створити перший курс. Я знаю, що ця сцена допомогла багатьом завоювати всеукраїнське визнання. С.І.Юрій побажав творчих успіхів, цікавих ідей, завжди ставити перед собою мету і досягати вершин. Майбутнє належить молодим людям, сповненим життєвої енергії і бажання змінювати світ на краще.

Своїми враженнями від виступів творчих колективів та окремих виконавців університету поділився голова журі, заслужений працівник культури України, художній керівник та диригент духового колективу "Оркестра Волі" Володимир Грицай.

Ущент переповнений зал з нетерпінням очікував оголошення результатів конкурсу. Церемонія почалася з нагородження дипломантів І етапу фестивалю—конкурсу "Ми - нова генерація". Перше місце в цьому етапі фестивалю вибороли студенти україно-нідерландського факультету. Ректор вручив збірній команді груп МЕУН-11 та МЗЕДУН-11 диплом І ступеня та кубок переможця. Дипломами, грамотами та цінними подарунками відзначені й окремі виконавці факультетів у різних номінаціях.

Дипломами III ступеня, подарунками та грошовими преміями нагороджені факультет фінансів та факультет міжнародного бізнесу й менеджменту, дипломом II ступеня, подарунками та грошовою премією нагородили факультет обліку та аудиту. Переможцем фестивалю-конкурсу Студентська ліра-2007" став факультет банківського бізнесу, який нагороджений дипломом І ступеня, кубком переможця, подарунками та грошовою премією.

За активну участь у підготовці учасників "Студентської ліри-2007" дипломами та цінними подарунками нагороджені декани факультетів, студенти старших курсів, які активно сприяли підготовці першокурсників до участі в II етапі фестивалю.

Приємним продовженням свята став гала-концерт, котрий почав студент факультету комп'ютерних інформаційних технологій Андрій Сирник. Своє мистецтво глядачам у залі подарували вокальні ансамблі ФОА, ФФ, УН-ФЕМ, танцювальні колективи ФББ, ЮФ. ФЕУ, команда КВКФОА, кращі читці факультету фінансів. Укотре усі присутні в залі переконалися, щоСтудентська ліра" об'єднує, згуртовує, надихає на нові злети та успіхи.

Фестиваль проходив за сприяння ректора ТНЕУ Сергія Ілліча Юрія, первинної профспілкової організації студентів університету.

Відгомоніли, відцвіли талантами дні "Студентської ліри-2007". Але плоди цього свята ще довго будуть втішати серця тих, хто хоч краплинкою слова чи душі прилучився до мистецтва.