Наші гандболістки - треті в Україні!

Мабуть, тільки оптимісти сподівалися на такий успіх гандболісток Тернопільщини, які завоювали бронзові медалі III Всеукраїнських літніх спортивних ігор. Перипетії змагань у Херсоні коментує головний тренер нашої команди Василь Грабовенко.

"Фінальні змагання на берегах Дніпра були дуже виснажливими. За дев'ять днів ми провели шість (!) поєдинків. І це за умови неймовірної спеки. Уже в першому турі зустрілися з фаворитами - господарями змагань - командою Херсонської області. Майбутні чемпіони ігор виявилися сильнішими - 30:21. Після цієї поразки дівчата повністю мобілізувалися і в наступних поєдинках проявили себе з найкращого боку. Команду Львівщини ми обіграли досить легко - 44:23. А ось у матчах з колективами Кривого Рогу і Києва тернополянам довелося продемонструвати справжній характер.

Особливо драматичною була зустріч з командою Дніпропетровщини. Про це свідчить і рахунок - 36:35 на нашу користь. На останніх секундах матчу наш голкіпер Марина Дровінська відбила семиметровий.

Не менш напруженим був матч із столичною командою. Молоді спартаківки чинили запеклий опір, однак досвід і майстерність тернополянок взяли гору -32:28.

У півфіналі на нас чекав ще один гранд українського жіночого гандболу - команда Запорізької області, укомплектована гандболістками "Мотора".

Загалом рівний поєдинок приніс перемогу більш іменитим запоріжцям - 31:26. Як це не дивно, у цьому матчі не

обійшлось без суддівського свавілля на користь чемпіона, який завдяки цьому і потрапив до фіналу.

Матч за третє місце з командою Київщини ("Податкова академія" з Ірпіня) мав дуже принципове значення. Бронзові призери чемпіонату будь-що прагнули повторити свій успіх і в Херсоні. Однак наші дівчата провели чи не найкращу свою гру і впевнено перемогли з рахунком 33:24.

Отже, вперше в своїй історії гандоблістки Тернопільщини піднялись на п'єдестал пошани найпрестижніших всеукраїнських змагань.

- Василю Наумовичу, кого б хотіли особливо відзначити з наших дівчат, які кували "бронзу" в матчах у Херсоні?

- Вся команда заслуговує високої оцінки, але особливо слід відзначити Анну Шнуровську, Лідію Четвертакову, Альону Черепову, Марину Дровінську, Інну Карпінську, Ірину Кушнір, Людмилу Садовську, Валентину Галаган, Тетяну Байбакову та Надію Фірман.

- Після херсонських баталій на вас чекають не менш відповідальні змагання - фінал VIII літньої універсіади України в Одесі. Чи маєте намір повторити свій успіх на берегах Чорного моря?

- В Одесі, власне, у нас будуть ті ж суперники, що і в Херсоні. Спробуємо і тут виступити якнайкраще. На жаль,  надалі Можемо мати суттєві кадрові проблеми.

Старожили команди Валентина Ґалаґан, Тетяна Байбакова, Інна Карпінська, мабуть, залишать колектив. Зате повернеться Альона Пилип'юк, яка недавно стала матір'ю. Також спробуємо поповнити свої ряди перспективними молодими гандболістками.

- Василю Наумовичу, скажіть, будь ласка, де ж гратиме ваша команда в наступному сезоні?

- 21 червня відбулось засідання президії Федерації гандболу, на якому було прийняте рішення, що команда “Економуніверситет-Енерго” в сезоні 2007/2008 рр. гратиме в суперлізі національного чемпіонату і домашні матчі буде проводити в Тернополі у спорткомплексі ТНЕУ….

Вітаючи команду з бронзовими медалями III Всеукраїнських ігор, хочеться щиро подякувати за фінансову підтримку головному спонсорові - ВАТ "Тернопільобленерго" (генеральний директор І.Ю.Юхимець), ректору ТНЕУ, професору С.І.Юрію, а також управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (заступник начальника - В.М.Ігнатенко).

І ще одна приємна новина: 13 гравців нашої команди вперше виконали норматив майстра спорту України з гандболу. Вітаємо!

Михайло Гриценко