Престижна освіта МВА

 

Єдина в нашому регіоні школа MBA працює при Тернопілыькому

національному економічному університеті.

 Магістрів бізнес-освіти в університеті готують за закордонними технологіями. Вони отримують диплом державного зразка. Проте викладання.проводять українською, a нe англійською мовою, як це прийнято в інших українських аналогах школи МВА. Цього року вона матиме перших випускників.

- У 2007 році Mu випустимо шість магістрів бізнес-освіти, - розповіла науковий керівник програми, доктор економ­ічних наук, професор, завідувач кафедри фінансового інжиніринry Олена Сохацька.. - Усі cтyденти навчаються заочно, адже є зайнятими людьми, підприємцями, які не можуть запишити бізнес на тривапий час.

Одним із сryдентів школи MBA є виконавчий директор розважального комплексу "Алігатор" Андрій Іванеико.

- Ринок постійно розви­вається і тi знання, які я отримав у вузі, вже застарілі. Потрібнi нові методи і тех­нологій менеджменry, - зауважив він. - Це навчання допомагає знайти проблеми у моєму бізнесі і шляхи ix вирішення. Ha цьому, власне, i грунтyється моя магістерська робота.

Нормативні дисципліни, які вивчаються у цій бізнес-школі, не відрізняються від переліку тux, які пропонують у зарубіжних школах МВА, зауважує Олена Сохацька. Єдина відмінність - викладачами є наші місцеві фахівці. Boни мають досвід роботи у бізнес-структyрах та стажувалися у зарубіжних школах.

-         Такий підхід невипадковий, - зазначила вона. - Адже викладач з англійського чи німецького університеry може поділитися лише досвідом своєї країни. Відповідно, він може розв'язувати бізнес-проблеми виключно з прив'язкою до особливостей економіки своєї держави. Вітчизняний викладач дає  знання, які враховують економічні моменти для місцевого підприємництва та бізнесу в цілому.

 

Ірина МАРЦІНКОВСЬКА