Дорога до храму

 для студентів та викладачів Тернопільського національного економічного університету тепер стане ближча. Неподалік головного корпусу вузу днями освятили каплицю. Її двері будуть відчинені щодня з сьомої ранку, а в неділю та святкові дні священики різних конфесій відправлятимуть Службу Божу.

За словами ректора університету доктора економічних наук, професора Сергія Юрія, ідея спорудити на території університету храм виникла давно. Якось майже усім складом ректорату приїхали до Києва на розмову з міністром. Часу було достатньо, тому зранку прийшли до Михайлівського собору попросити Господнього благословення на всі добрі починання. Тоді й подумалось: а чому не побудувати храм на території вузу? В економічному університеті, до речі, навчаються і працюють до 30 тисяч осіб - це, по суті, населення невеликого міста.

Збудовано каплицю на кошти ректорату та пожертви професорсько-викладацького колективу. Відтепер кожен перед заняттями чи в перерві між ними може прийти сюди із сокровенним. Ректор каже, що зовсім не зайвим буде помолитися і йому перед прийняттям важливого рішення, щоб воно пішло на користь колективу.

Любов Левицька