Люблять спорт на факультеті

Про те, що Тернопільський національний економічний університет – один із найспортивніших вузів України, відомо давно і наша газети неодноразово писала про це. Сьогодні ж хочемо познайомити наших читачів із спортивним життям окремих підрозділів провідного вузу краю, зокрема факультету економіки і управління.

Факультет бере свій початок з 1971 року. Тоді він називався планово-економічний. До речі, Президент України Віктор Ющенко закінчив саме цей факультет.

Керівництво факультету постійно дбає про розвиток фізичної культури і спорту. Проводяться спартакіади першокурсників і студентів інших курсів з різних видів спорту, зокрема з футболу, легкої атлетики, настільного тенісу, армрестлінгу, шахів. Провідні спортсмени факультету входять до складу збірної університету, яка успішно виступає на Універсіаді України і Студентських спортивних іграх. Тому й не дивно, що вже два роки поспіль команда факультету економіки і управління стає переможцем спартакіади університету в командному заліку. Чемпіонами останньої спартакіади університету є команди баскетболістів, гандболісток, легкоатлетів, з настільного тенісу і стрітболу.

Золоті медалі на VIII літній Універсіаді України завоювали легкоатлети ФЕУ Ганна Тітімець та Ольга Баралей, бронзові – команда гандболісток, основу якої складають студенти факультету. Цьогоріч на І студентських спортивних іграх України спортсмени ФЕУ внесли чималий вклад у загальну перемогу збірної ТНЕУ.

Факультет економіки й управління за чисельністю студентів не входить до найбільших, однак за рахунок вмілої організації спортивно-масової роботи, зумів досягти помітних успіхів.

Декан факультету професор Євген Качан вміло заохочує кращих спортсменів, створюючи їм належні умови для занять спортом і відпочинку. Виконуючи генеральну лінію вузу з питань розвитку фізичної культури і спорту, на факультеті дбають про підготовку висококваліфікованих спеціалістів – фізично загартованих молодих людей. У новому навчальному році факультет не збирається втрачати завойованих позицій. Як  розповів заступник декана з виховної і спортивно-масової роботи Петро Левенець (у минулому – майстер спорту з велосипедних гонок), у колектив прийшли нові студенти, які, сподіваємося, підтримають високу спортивну марку факультету.

Михайло Гриценко