Розірваний ”Галичанкою” ”Круг”

”Галичанка-Динамо-ТНЕУ” (Тернопіль) – ”Круг” (Черкаси) - 3:1, 3:2

Цей матч до певної міри мав дати відповідь на головне запитання, яке найбільше цікавило тернопільських уболівальників: наскільки реально може ”Галичанка” претендувати у новому сезоні на чемпіонський титул? У стартових матчах, як відомо, наші дівчата добилися максимального результату. Та чи зуміють зберегти лідерство і після двобою з діючими чемпіонками України? Перший день звітного туру засвідчив, що тернопо-лянки дуже серйозно налаштовані на перемогу.

Стартовий ”сет” пройшов за переваги господарок майданчика, які були відчутно сильнішими за своїх суперниць. Це засвідчив і результат - 25:14. Та, мабуть, така відносно легка пере­мога дещо розслаблююче подіяла на підопічних Андрія Романовича, бо в другій партії вони віддали ініціативу черкащанкам, які в свою чергу зумі­ли максимально скористатися цим. У підсумку на табло було зафіксовано перемогу гостей з рахунком 25:19. Щоправда, впродовж короткої пере­рви тернополянки зуміли зробити на­лежні висновки із програної партії і вже у двох наступних знову пораду­вали своїх прихильників злагоджени­ми діями як в обороні, так і в нападі. Це й дозволило добитися переконли­вих виграшів в обох "сетах" з однако­вим рахунком 25:14. Отож, перший змагальний день завершився перемо­гою "Галичанки" - 3:1.

Та особливо інтригуючим видався другий матч між цими командами. Перший "сет" засвідчив, що гості серйозніше налаштувалися на гру. Вже з перших хвилин вони заволоді­ли ініціативою і фактично до фіналь­ного свистка не втратили її, здобув­ши перемогу з рахунком 26:24. Після цього тернополянкам у двох поспіль партіях в доволі напруженому про­тистоянні вдалося взяти гору над чер­кащанками - 25:20 та 25:23. Здава­лося, це стане для наших дівчат доб­рим стимулом і в наступному двобої вони зможуть поставити переможну крапку. Але цього не сталося. У чет­вертому "сеті" тернополянок немов підмінили. В окремих епізодах вони допускали настільки елементарні по­милки, що було просто соромно за них. Натомість волейболістки "Кру­га" були "в ударі", про що свідчить їх переконлива перемога з рахунком 25:13. Таким чином результат знову став нічийним - 2:2.

Усе мало вирішитися у завер­шальній, п'ятнадцятиочковіЙ, партії. І вона пройшла у надзвичайно дра­матичному протистоянні. Більшість ігрового часу попереду були гості. Тернополянкам вдалося відновити рівновагу лише на фініші партії. Здо­бути перемогу мали шанс обидві ко­манди, але в підсумку все ж вияви­лися сильнішими галичанки -16:14. Отож, можемо привітати наших спортсменок з тим, що вони зуміли двічі обіграти діючих чемпіонок Ук­раїни. І це дає підстави сподіватися, що тернополянки в цьому сезоні змо-

жуть реально претендувати і на на& вищу сходинку п'єдесталу пошани. ■

Після закінчення цього драматич^ ного поєдинку прокоментувати звітний тур ми попросили президец-та волейбольного клубу "Галичанка-Динамо-ТНЕУ", ректора національно­го економуніверситету Сергія Юрія. "У період міжсезоння склади обох команд зазнали суттєвих змін, - ска­зав Сергій Ілліч. - Це, звісно, не мог­ло не позначитися на ігрових конди­ціях колективів. Нині ' Круг" не на­стільки сильний, але, як бачимо, ця команда навіть у послабленому складі демонструє волейбол високо­го гатунку. "Галичанка" також пере­живає період омолодження. Відчу­вається ще брак досвіду в діях наших молодих волейболісток, але, як відо­мо, майстерність шліфується у грі. Отож, будемо надіятися, що з кож-; ним туром наші дівчата виступатит муть краще і зроблять усе від них залежне, аби поповнити скарбничку команди і золотими медалями".     '

Наразі ж з приємністю можемо констатувати, що "Галичанка" після трьох турів продовжує лідирувати. У минулі вихідні одеська "Джінестра" вдома обіграла двічі "насухо" "Рось-Університет". А "Сєверодончанка" взяла гору на своєму майданчику над командою "Волинь-Університет" -3:1, 3:0.

Матчі 4 туру відбудуться 1-2 лис­топада. У ці дні "Галичанка" в Одесі протистоятиме "Джінестрі".

Ярослав МАРМАШ.