Спортом возвеличені

25 червня 2008 року у Тернопільському національному економічному університеті святкували 10 – річчя з дня заснування Тернопільського обласного відділення НОК України та нагороджували кращих спортсменів і збірні команди університету. Вперше в історії незалежної України наш університет, як непрофільний ВНЗ у сфері спорту, ввійшов до трійки найспортивніших вищих навчальних закладів України. На святкову імпрезу завітали: Сергій Назарович Бубка - президент НОК України, олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон та рекордсмен чемпіонатів світу, Герой України; В’ячеслав Георгієвич Гамов - голова комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти України, заслужений працівник культури і спорту України; Федір Назарович Шевчук - заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації; Віталій Михайлович Ігнатенко - начальник відділу фізичної культури і спорту Тернопільської обласної державної адміністрації.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Тернопільського обласного відділення НОК України, ректор Тернопільського національного економічного університету, професор Сергій Ілліч Юрій. «Університет здавна славиться своїми спортивними традиціями. Досягнення наших спортсменів та збірних команд відомі не лише в Україні, а й у Європі та світі. Наші студенти є чемпіонами та призерами чемпіонатів світу і Європи з дзюдо, самбо, легкої атлетики, літнього біатлону. Збірними командами Університету завойовано 21 золоту медаль, 20 срібних та 14 бронзових медалей з 21 виду спорту. Серед 216 вищих навчальних закладів України, учасників Універсіади, ТНЕУ виборов друге місце у загальнокомандній першості»

Під час урочистої церемонії нагородження були відзначені видатні діячі спорту нашого краю, представники Тернопільського обласного відділення НОК України.
Ректору Університету вручили кубок, грамоту та цінний подарунок за І місце в загальнокомандному заліку серед вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації у восьмій літній Універсіаді та за ІІ місце в загальнокомандному заліку серед усіх вузів України. 

Дипломом, кубком та комплектом форм нагородили чемпіона спартакіади Тернопільського національного економічного університету - факультет економіки та управління, за ІІ друге місце - факультет фінансів, за ІІІ - факультет банківського бізнесу.

Грамотами та цінними подарунками були нагороджені кращі студенти-спортсмени та збірні команди Тернопільського національного економічного університету з дзюдо, самбо, легкої атлетики, велоспорту, гандболу, волейболу.

Прикрасою спортивного свята стала концертна програма, підготовлена творчими колективами та окремими виконавцями нашого університету.