Третя бронзова вершина „Галичанки”

Команда Тернопільського національного економічного університету „Галичанка-Галекспорт” уже впродовж багатьох років радує волейбольних уболівальників вагомими здобутками, представляючи нашу область в чемпіонаті України серед команд суперліги. Досі вона двічі завойовувала бронзові нагороди престижного турніру та один раз стала срібним призером.

Минулого тижня нашим волейболісткам втретє підкорилася бронзова вершина чемпіонату. У боротьбі за третє місце вони вели боротьбу із командою Златогор. За погодженням обох клубів усі поєдинки проходили у спортзалі ТНЕУ. Згідно з новим регламентом для перемоги необхідно було добитися максимального результату в трьох а п'яти матчів. У перших двох поєдинках териополянки володіли відчутною перевагою і виграли з однаковим рахунком - 3:0.

А от третій двобій проходив у доволі жорсткому режимі. У першій партії волейболістки Златогора продемонстрували неабияку волю до перемоги і в підсумку виграли з рахунком 31:29. Звісно, такий розвиток подій не влаштовував господарок спортмайданчика і надалі вони вже максимально мобілізувалися, здобувши у трьох наступних сетах переконливі перемоги- 25:19, 25:14 і 25:19. Таким чином Галичанка перемогла в цьому турнірі у трьох поспіль матчах і стала (вже втретє!) бронзовим призером чемпіонату України серед команд суперліги.

Одразу після закінчення змагань головний тренер Галичанки-Галекспорт Андрій Романович дав коротке інтерв'ю Гол плюсу.

- Хочу підкреслити, - сказав вів, - що це був один із найрівніших сезонів, які команда провела останнім часом. Від його старту до фінішу ми не мали якихось особливих зривів, у більшості двобоїв виступали доволі стабільно. Вигравали і в черкаського Круга, ніарівні протистояли одеській

Джинестрі.

- Чи був шанс добитися вищого результату?

- У півфінальних матчах в Одесі з Джинестрою у нас виникли серйозні кадрові проблеми. Особливо відчутною була відсутність у складі команди Надії Косило, яка захворіла. Якби краще зіграли на виїзді, то й вдома могли б мобілізуватися і поборотися щонайменше за срібні нагороди. Загалом же хочу сказати, що ми цілком заслужено піднялися на трете місце нинішнього чемпіонату.

- Срібні і бронзові нагороди в активі Галичанки, вже є, як щодо золота?

- Звичайно, ми намагаємося сформувати такий колектив, який би міг реально претендувати на найвищі нагороди. Сподіваюся, що в перспективі і ця вершина підкориться нашій команді.

Коли змагання завершилися, в урочистій обстановці відбулося вручення бронзових нагород Галичанці-Галекспорт. Серед тих, хто брав участь у церемонії, були, зокрема, ректор ТНЕУ, професор Сергій Юрій, який водночас є президентом волейбольного клубу Галичанка-Галекспорт, а також начальник УМВСУ в області, генерал-лейтенант міліції Віталій Максимов, який очолює федерацію волейболу Тернопільщини.

Ярослав Мармаш