”Галичанка” стартувала з перемог

На уїк-енд стартував 18-й чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд. У гості до тернопільської ”Галичанки-Динамо-ТНЕУ” завітала команда із Луцька ”Волинь-Університет-ОДЮСШ”.

Вислухавши напутні слова від керівництва обласної федерації та ректора ТНЕУ Сергія Юрія, місцеві волейболістки одразу ж взялись до справи і без надзусиль виграли два стартові сети (25:13 та 25:12). На старті третьої партії ”Галичанка” явно втратила концентрацію, що вилилось у не дуже втішні для тернопільських вболівальників рахунки — 0:6 та 9:13. Взявши тайм-аут, наставник динамівок Андрій Романович намагався внести корективи у гру своїх підопічних, та фору, надану з початку сету, відіграти не вдалось — 22:25. А ось, як з'ясувалося, останній сет проходив у рівній боротьбі до красномовного рахунку 13:13, після чого тернополянки спуртували, не давши лучанкам жодних шансів—- 25:19.

Другий ігровий день ”Галичанка-Динамо-ТНЕУ” виграла взагалі ”всуху” — 3:0, проте ця перемога далась куди важче — команди постійно грали на рівних, але нерви у тернополянок таки були міцнішими (25:23, 26:24 та 25:23).

Виграли й інші фаворити сезону у жіночій Суперлізі: чемпіон України черкаський ”Круг” без проблем здолав ”Рось-Університет” (3:0, 3:0), а одеська ”Джінестра” — ”Орбіту-Університет” (3:0, 3:1). Золотоніський ”Златогор” та ”Сєвєро-дончанка” завершили тур у понеділок.

Антон Федорців