ФМБМ – двадцять!

Своє двадцятиріччя відзначив один з провідних навчальних закладів Тернопільського національного економічного університету – факультет міжнародного бізнесу та менеджменту

Минулого четверга в актовому залі ТНЕУ зібралася велика родина факультету міжнародного бізнесу і менеджменту, аби згадати пройдений шлях, урочисто відзначити ювілейну дату і просто відпочити від повсякденних справ. І були тут не тільки викладачі і студенти ФМБМ, а й його випускники, представники інших факультетів, керівники університету. Бо така вже традиція у ТНЕУ - працювати і святкувати важливі події разом.

Відкрив урочини декан факультету міжнародного бізнесу і менеджменту Анатолій Тибінь. Зробивши короткий екскурс в період двадцятирічної давності, Анатолій Михайлович відзначив, що за час свого існування факультет здобув всеукраїнське та міжнародне визнання і повагу. І в цьому заслуга передусім дружного колективу ФМБМ. А це - 120 науковців, 8 з яких доктори наук, 36 кандидатів наук, понад 2 тисячі студентів. Гордість факультету - і його випускники. Серед них є чимало кандидатів наук, докторів, керівників спільних підприємств, працівників банківської сфери, приватного бізнесу, інвестиційних компаній. Чимало з них цього вечора були гостями урочистого дійства з нагоди ювілею ФМБМ. Привітати факультет прийшли перший проректор університету Григорій Павлович Журавель та проректор з виховної роботи Богдан Петрович Адамик.

Зауважу, що організатори святкового дійства побудували його програму так, що вітальні виступи чергувалися з концертними номерами, підготовленими виключно студентсько-викладацьким колективом факультету... Звучали пісні, виконувалися танцювальні номери, різноманітні жартівливі міні-спектаклі. Спеціально до святкового вечора було оголошено конкурс серед студентів у різних номінаціях. Переможців відзначили безпосередньо на сцені. Найкращими стали: науковцем - Світлана Костишин, спортсменом - Юлія Лонюк, старостою - Тетяна Боднар, артисткою - Ірина Новомлинська. Остання, до речі, після вручення відзнаки одразу ж продемонструвала присутнім свій пісенний талант, за що була нагороджена ще й щедрими аплодисментами.

Вечір, присвячений 20-річчю факультету міжнародного бізнесу і менеджменту, вдався на славу і ще раз засвідчив, що в цьому навчальному підрозділі ТНЕУ вміють добре не лише працювати і вчитися, а й відпочивати.

Ярослав Мармаш