Тріумфальний квітень “Галичанки”

Найголовнішою спортивною подією у житті Тернопільського національного економічного університету наприкінці минулого місяця, безперечно, став тріумфальний фініш у чемпіонаті України з волейболу серед жіночих команд суперліги улюбленого клубу студентів та викладачів нашого навчального закладу - "Галичанка-Динамо-ТНЕУ".

У завершальному турі фінального турніру, який відбувався у спортзалі ТНЕУ, тернополянки за підтримки своїх прихильників продемонстрували не лише неабияку виконавську майстерність, а й справжні бійцівські якості. Завдяки цьому ще за день до закінчення змагань наші дівчата вперше в історії волейбольної Тернопільщини стали чемпіонками України. До цієї мети університетська команда йшла двадцять п'ять років, оскільки саме в 2010-му стільки виповнюється їй з часу заснування. На цьому шляху "Галичанка" чотири рази здобувала бронзові нагороди головних змагань країни, завойовувала вона і срібні нагороди в сезоні 2005-2006 pp. та двічі володіла Кубком України. А так хотілося ще й піднятися на вершину турнірного Олімпу. І ось тепер заповітна мрія здійснилася - команда Тернопільського національного економічного університету здобула чемпіонський титул нашої держави.

І в цьому є чимала заслуга керівників клубу тренерського штабу - передусім президента ВК "Галичанка", ректора ТНЕУ Сергія Юрія, головного наставника Андрія Романовича, але найбільше зусиль; для того, аби мрія стала реальністю, звісно, доклали безпосередні творці тріумфального подолання надзвичайно складного турнірного марафону. І це стосується як провідних гравців, лідерів команди Олени Туркули, Яніни Журовської, Наталії Чернецької, Тетяни Мандражеєвої, Надії Кодоли, Лонюк, Галини Щур, Тетяни Танащук, так і молодих вихованок колективу - Катерини Руденької Людмили Борознової, Ганни Козаченко, Надії Журбич. І взагалі йдеться про міцний і згуртований колектив однодумців, об'єднаних ідеєю працювати та імідж рідного університету та своєї країни.

"Вісник ТНЕУ" приєднується до тих щирих привітань, які вже отримала "Галичанка-Динамо ТНЕУ" з нагоди чемпіонського тріумфу, і сподівається, що й надалі колектив тішитиме своїх уболівальників яскравими перемогами.

Ярослав Гарай