Із часом приходить досвід

Другу в сезоні перемогу здобули в четвертому турі першості України серед жіночих команд вищої ліги резервістки чемпіонок країни, тернопільської «Галичанки-Динамо-ТНЕУ». Сталося це в перший ігровий день, коли на майданчику спорткомплексу «Економіст» Чортківського інституту підприємництва і бізнесу для визначення переможця їх зустрічі зі старожилом дивізіону, донецькою командою «ДонНУЕТ-ШВСМ» знадобилася максимальна кількість партійп’ять.

У двох перших ендшпіль був більш ніж напруженим. Спочатку шальки терезів на свій бік схилили гості (25:23), а потімгосподарки (29:27). Далі — по черзісуперниці не дозволили опоненткам набрати більше вісімнадцяти пунктів. І на завершеннянеписане волейбольне правило: хто виграє четвертий сет, той перемагає і в зустрічі — 15:12 і 3:2 на користь «Галичанки-ТНЕУ-2». У складі підопічних заслуженого тренера України Івана Вовчанського наставник чемпіонок України Андрій Романович відзначив у першу чергу юну ліберо Вікторію Дельрос, яка вже регулярно виходить на заміну і в матчах суперліги за головну команду, а також Людмилу Борзнову.

На жаль, повторний недільний поєдинок відбувався вже за сценарієм донецьких волейболісток — 3:1 на їх користь. В інших матчах четвертого туру зафіксовані такі результати: «Іскра» (Луганськ) — «Сєвєродончанка-2» (Сєверодонецьк) — 0:3, 0:3, «Кряж-Медуніверситет» (Вінниця) — «Регіна-МЕГУ» (Рівне) — 3:1, 2:3, «Орбіта» (Запоріжжя) — «Спортліцей» (Біла Церква) — 3:0, 2:3.

Турнірна таблиця має такий вигляд:

 

І

В

П

С/П

О

«Кряж-медуніверситет»

8

7

1

23:5

22

«Сєвєродончанка-2»

8

7

1

23:5

21

«ДонНует-ШВСМ»

8

6

2

22:11

18

«Регіна-МЕГУ»

8

6

2

19:9

17

«Орбіта»

8

3

5

13:16

11

«Галичанка-ТНЕУ-2»

8

2

6

9:20

5

«Спортліцей»

8

1

7

3:23

2

«Іскра»

8

0

8

1:24

0

20-21 листопада «Галичанка-ТНЕУ-2» поїде в гості до білоцерківського «Спортліцею». Найближчих же суботи-неділі, 13-14 листопада, справжні любителі волейболу, звісно ж, не зможуть не завітати до палацу спорту «Текстильник», де лідер чоловічої вищої ліги, тернопільський «Будівельник», поміряється силами з учорашнім колективом суперліги, вінницьким «Міцним горішком». Чи виявиться він по зубах сьогоднішньому фавориту другого за рангом дивізіону, в суботу дізнаємося, починаючи із 17-ї, в неділюз 11-ї години.

А тернопільська «Галичанка-Динамо-ТНЕУ» відучора перебуває в Одесі, де сперечається за одну з двох путівок до фінального турніру Кубка України з місцевою «Джинестрою», «Сєвєродончанкою» і «Кряжем-Медуніверситетом». Погодьтеся, нашим землячкам потрібно буде докласти чимало зусиль, аби виступити успішно. Одеситкам, без сумніву, допомагатимуть рідні стіни. А «Сєвєродончанка» завжди була незручним суперником. Утім, такими ж незручними є для всіх, без винятку, колективів і нинішні чемпіонки України. Ми у вас віримо, дівчата!

Б. Дікальчук.