"Галичанка" утримує лідерство

Після поразки у першому поєдинку мало хто вірив, що у другому тернополянки схилять шальки терезів на свою користь. Проте "Галичанка" довела, що перебуває у чудовій формі

Двома перемогами із результатами, відповідно 3:0 та 0:3, обмінялися тернопільська "Галичанка-Динамо-ТНЕУ" і - черкаський "Круг".

Поєдинки відбулися у Тернополі, у рамках 11-го туру жіночої волейбольної Суперліги України. Поразка тернополянок у першому поєдинку стала третьою поспіль. У поточному сезоні це є клубним антирекордом.

НЕВДАЛІ ВИСТУПИ ЗРОБИЛИ СВОЄ

На поєдинок із черкаським "Кругом" тернопільські шанувальники волейболу очікували із певним острахом.

Адже в останніх матчах підопічних Андрія Романовича дещо "лихоманило". Доказом цього є дві поразки із однаковим рахунком (1:3) від найближчого переслідувача тернополянок у турнірній таблиці у Сєвєродонецьку. Також не вельми вдалим був виступ команди у "фіналі чотирьох" кубка України. Там нашим дівчатам лише одного виграного сету не вистачило для здобуття трофею. Це могло суттєво знизити моральний дух команди. Проте черкащанки, у свою чергу, в останніх поєдинках теж не виглядали надто переконливими. У 8-9-му турах наші суперниці зазнали чотирьох поспіль поразок, їхніми кривдниками були "Хімік" із Южного та добре нам знайома "Сєвєродончанка". Проте вже у 10-му турі волейболістки "Круга" вдома двічі здолали аутсайдера чемпіонату, луганську "Іскру" (3:0 та 3:1). Тим самим вони зберегли третю стрічку у турнірній таблиці за собою. Із таким здобутком суперниці прибули у Тернопіль.

До речі, у першому колі, у зустрічі цих команд у Черкасах, із "сухим" рахунком 3:0 двічі перемагали тернополянки. Тож у гостей був привід для помсти у звітних матчах.

ДВА АНТИРЕКОРДИ В ОДНОМУ ПОЄДИНКУ

Перший матч, що традиційно відбувався у спортзалі економічного університету, складався невдало для тернополянок. Поступившись у перших двох сетах, при запеклій боротьбі з однаковим рахунком 22:25, на третій сет нашим дівчатам просто не вистачило сили. Відтак переламати хід гри на свою користь їм не вдалося: поразка 19:25 і 0:3—за сетами. Така "суха" поразка стала першою для наших дівчат у цьогорічній Суперлізі. Також варто зазначити, що вона в сумі із двома фіаско у Сєвєродонецьку стала третьою поспіль для тернополянок. Теж антирекорд сезону.

За зовсім іншим сценарієм розгорталися події у поєдинку 6 лютого. У першому сеті наші дівчата виглядали досить переконливо. Відтак — впевнена перемога із рахунком 25:19. Вдалося довести свою перевагу тернополянкам і в другому сеті, причому зі ще переконливішим рахунком (25:14). Зате у завершальному, третьому сеті нашим довелося добряче попітніти — перемогу (26:24) вони здобули у боротьбі.

Перемога у другому поєдинку (3:0) стала достойною помстою за поразку в першому матчі.

- У першому матчі команда не повірила у себе психологічно, - сказав нам після другої гри наставник тернополянок Андрій Романович.

— Також далася взнаки відсутність у стартовому складі одного із лідерів команди — Яніни Журавської. її місце на майданчику зайняла молода Юлія Ланюк. Втім, вона впоралася із своїми обов’язками в обох поєдинках. Зате у другий ігровий день нашій команді допомогла віра у свої сили.

Роман Мороз