Наша "Галичанка" у двох матчах довела свою перевагу над "Сєвєродончанкою"

У дуелі чемпіонів 2008 і 2009 років переможцем вийшла тернопільська "Галичанка". Хоча у певні моменти першого ігрового матчу видавалося, що наші дівчата втратили контроль над грою, вони зуміли зібратися. Тож тепер тернополянки закріпилися на другій сходинці жіночої Суперліги

Двома перемогами та п'ятьма здобутими очками завершився для тернопільської "Галичанки-Динамо-ТНЕУ" 4-й тур жіночої волейбольної Суперліги.

У ньому наші землячки на своєму майданчику переграли "Сєвєродончанку". У перший ігровий день підопічні Андрія Романовича, перемагаючи за ходом зустрічі 2:0, віддали дві партії суперницям. Однак у підсумку все ж довели поєдинок до перемоги (3:2). Зате другий матч, що проходив 30 жовтня, наші землячки виграли переконливіше. Адже віддали суперницям лише одну партію (3:1).

Дежа вю протистояння з "Керкінгтідою"

Поєдинки у Тернополі цього разу проходили не у звичний час — суботу-неділю, а на день раніше, тобто у п'ятницю-суботу. Однак, незважаючи на це, на відвідуваності поєдинків це фактично не позначилося. Невеликий спортзал економічного університету був заповнений майже вщерть.

У другій партії, що зіграли другого ігрового дня, волейболістки тернопільської "Галичанки" не залишили своїм суперницям жодного шансу, завдавши їм однієї з найрозгромніших поразок за останні роки — 25:10

Стартова партія першого поєдинку загалом пройшла під диктовку господарок. Відпустили сєвеєродончанок у рахунку наші землячки лише в розіграші стартових м'ячів — гості повели 4:2. Проте надалі підопічні Андрія Романовича зібралися та довели перевагу над опонентками до цілковито комфортної (19:12). Отже, 25:17 — за підсумком першої партії.

Повівши у рахунку, тернополянки доволі спокійно довели до перемоги і другу партію. Захопивши лідерство з початку сету, землячки зуміли утримати гандикап фактично до його завершення: 25:20 — на користь господарок. Здавалося б, цей матч наші землячки доведуть до закономірної перемоги з переконливим рахунком. Але... Те, що відбувалося на майданчику у наступних партіях, виглядало, як дежа вю протистояння першого туру проти "Керкінітіди". Як і тоді, перемагаючи за ходом гри з рахунком 2:0, тернополянки випустили гру з-під свого контролю.

Третя партія стала дзеркальним відображенням другої. Зі старту перевагою заволоділи сєвеєродончанки. До завершення сету вони її вже не відпустили (25:17). Ключовою у матчі могла стати четверта партія. Віддавши старт суперницям, до середини партії тернополянки відновили рівновагу (9:9). Йшли "ніздря в ніздрю" команди аж до рахунку 18:18. Однак завершальний відтинок партії був за гостями — 25:20. Отже, 2:2 — за підсумком матчу. Тож переможця довелося визначати у тай-брейку. У вирішальній партії до 15 очок тернополянки ні на хвилину не змусили засумніватися у своїй загальній перемозі. "Галичанка" повела вперед уже з початку сету — 4:0, потім 8:2. У підсумку наші землячки довели вирішальну партію до розгрому — 15:2, здобувши важку перемогу — 3:2 за підсумком першого поєдинку.

У суботньому матчі наші програли лише першу партію

Матч-відповідь, що відбувався у суботу, був для волейболісток "Галичанки" простішим.

— На відміну від першого ігрового дня вже зі старту першого сету гри було видно, що "Галичанка" переможе, — каже уболівальник тернопільської команди Андрій Тихий (18 p.). — Вони з перших секунд почали "закидати" м'ячами половину майданчика суперниць. Мабуть, у першій партії дівчата трішки розгубилися. Втім, таки довели матч до перемоги.

Результат першої партії другого матчу формувався, наче на гойдалках. Початок гри залишився за гостями, які на першу технічну перерву пішли, ведучи у рахунку (8:3). До середини тайму наші землячки зуміли вирівняти гру (10:10). Проте кінець партії, що проходив у рівній боротьбі, був за гостями. Вирішальний удар Галини Щур волейболістки "Сєвєродончанки" (23:25) зуміли заблокувати. Результат — 0:1 за сетами.

Однак ця партія так і залишилася єдиною виграною гостями. У другому сеті наші землячки вже не залишили опоненткам жодного шансу, завдавши їм однієї з найрозгромніших за останні роки пора­ки — 25:10.

У третьому сеті нарощувати перевагу тернополянки почали вже за рахунку 10:9. Вони вирвалися вперед (18:12) і перемоги зі своїх рук вже не відпустили. Отже, 25:19 — на користь наших.

Також без особливих проблем наші волейболістки довели до перемоги і четверту партію. Вона й стала останньою у цій двохматчевій дуелі (25:21). За підсумками другого матчу — 3:1.

Роман Мороз