Після першого кола наша „Галичанка” закріпилася на другій сходинці суперліги

Дві перемоги над аутсайдерами суперліги запорізькою "Орбітою-Університетом" дозволили підопічним Андрія Романовича піти на зимову перерву, перебуваючи на другій сходинці. Проте відпустка у тернополянок ще не розпочалася, адже на черзі "фінал чотирьох" Кубка України

Двома перемогами тернопільського волейбольного клубу "Галичанка" завершився візит наших землячок до аутсайдера вітчизняної суперліги — запорізької "Орбіти-Університета".

Протистояння проходили 11-12 грудня і завершилися з однаковим рахунком (1:3) на користь іменитіших гостей. Тож, за підсумком першого кола змагань, тернополянки посідають другий рядок турнірної таблиці суперліги, поступаючись двома очками "Хіміку" із Южного.

До бою з чемпіоном - з одним очком

Від візиту підопічних Андрія Романовича у Запоріжжя і фахівці, і вболівальники очікували лише перемог. Інший результат "бою" одного із головних претендентів на чемпіонство та головного аут­сайдера турніру можна було б вважати однією із головних сенсацій першого кола.

До матчу із тернополянками волейболістки "Орбіти" підійшли, маючи в активі лише одне очко, отримане завдяки мінімальній поразці від "Волині". Відтак офіційні сайти конкуренток "Галичанки" черкаського "Круга" та "Сєвєродончанки" у своїх прогнозах перед туром прогнозували дві легкі перемоги волейболісток із Тернополя.

Проте не все склалося так просто. Уже перша партія першого ігрового дня могла шокувати тернопільських уболівальників. "Орбіта-Університет", яка у попередніх 12 поєдинках здобула перемоги лише у семи сетах, доволі переконливо здолала опір чинних чемпіонок (25:20).

Відтак уже в другому ігровому сеті наші дівчата не залишили від суперниць "каменя на камені" (25:13). Тому ключовим у поєдинку став третій сет. Господарки мали всі шанси виграти другу партію у матчі та довести тернополянок до незапланованої втрати очок.

Однак у напруженій кінцівці наші землячки вирвали перемогу (25:23). Також доволі інтригуючим видався четвертий сет. Як і в попередньому наші дівчата зуміли довести свою перевагу, хоч і не дуже переконливо (25:21). Тож за підсумком першого ігрового дня рахунок — 3:1 і перемога, яку легкою не назвеш.

Аутсайдерки протиставили опір і в другому матчі

Гідний опір аутсайдери зуміли протиставити чемпіонкам і в недільному матчі. Після двох виграних стартових партій (25:20, 25:23) волейболістки "Галичанки" дозволили собі розслабитися. Тож третій залишився за "Орбітою" (25:23). Проте клас дався взнаки у четвертій партії перемога "Галичанки" (25:13) була доволі легкою. Знову — 3:1. Відтак із Запоріжжя наші дівчата таки привезли максимум.

Нагадаємо, це протистояння вінчало перше коло для тернополянок. За його підсумком, наші дівчата у 14-ти поєдинках здобули 33 очки. Такий доробок дозволяє підопічним Андрія Романовича впевнено почуватися на другій сходинці турнірної таблиці. Попереду лише "Хімік". Він випереджає тернополянок на два очки. Однак, як і годиться у такому випадку, крапки над "і" розставить друге коло.

Додамо лише, що перемога у першому етапі чемпіонату дозволить тріумфаторові приймати в себе останній етап фінальної частини суперліги. Там і визначать чемпіона України сезону 2010/ 2011рр.

Тож після першого кола турнірна таблиця суперліги має такий вигляд:

1. "Хімік" 14 матчів (35 очок), 2. "Галичанка-Динамо-ТНЕУ" 14 (33), 3. "Сєвєродончан-ка" 14 (26), 4. "Джінестра" 14 (24), 5. "Круг" 14 (21), 6. "Волинь" 14 (19), 7. "Керкінітіда" 14 (9), 8. "Ор-біта-Університет" 14 (1).

Роман Мороз