Успіхи "Банківського аналітика"

 Члени наукового гуртка кафедри банківської справи, "Банківський аналітик" побували на презентації загальноукраїнського дослідження "Фінансова грамотність та обізнаність в Україні", яку проводило Агентство США з міжнародного розвитку - USAID, а також взяли участь у студентському науковому семінарі "Регіональна структура банківського сектора та вплив на неї іноземного капіталу" який організував Львівський інститут банківської справи Університету банківської справи Національного банку України.

Аудиторія студентського наукового семінару була численною. Крім організаторів заходу та студентів Тернопільського національного економічного університету, у семінарі взяли участь представники Черкаського інституту банківської справи УБС  НБУ, Харківського інституту банківської справи УБС НБУ.

Свої доповіді презентували Тетяна Сівчук ("Проблеми нерівномірності розподілу банківського капіталу в регіональному розрізі") та Ірина Щедра ("Особливості діяльності комерційних банків з іноземним капіталом у Тернопільській області").

Під час роботи наукового семінару було визначено базові проблеми територіального розподілу банківського капіталу, обґрунтовано основні результати статистичного аналізу регіонального розподілу активів та прибутку банків України, а також обговорено наслідки впливу злиття і поглинання на формування регіональної структури банківської системи України. Цікавими були дискусії з приводу позитивних та негативних аспектів входження іноземного капіталу в банківську систему нашої держави. Під час обговорення виступів учасники семінару висловили своє бачення розвитку регіональної мережі банківських установ України та подали пропозиції спрямовані на вдосконалення нагляду за діяльністю банківських установ з іноземним капіталом.

Організатори студентського наукового семінару відзначили високий рівень доповідей та науковий потенціал студентів Тернопільського національного економічного університету, нагородили їх сертифікатами, а також висловили побажання тісно співпрацювати з молоддю ТНЕУ у майбутньому.

Відділ інформації та зв'язків з громадськістю.