Факультет Фінансів

Факультет фінансів є невід'ємною складовою інституцій, що забезпечують навчальний процес та функціонують у складі Тернопільського національного економічного університету. Створено факультет фінансів у вересні 1969 року.

Сьогодні факультет здійснює підготовку фахівців за напрямами "Економічна теорія" та "Фінанси і кредит" з фаховим спрямуванням "Фінанси", "Оподаткування", "Фінанси в системі митних органів". З метою розширення міжнародного навчального та науково-дослідного співробітництва у складі факультету фінансів успішно функціонує українсько-польська програма фінансів та страхування. В рамках цієї програми здійснюється співробітництво із Ґданським університетом (м .Гданськ), Жешівським університетом (м. Жешів), Краківським економічним університетом (м. Краків), Вроцлавським економічним університетом (м. Вроцлав), Лодзьким університетом (м. Лодзь), Куявсько-Поморською вищою школою (м. Бидґощ), Познанською економічною академією (м .Познань), Полонійною академією (м. Ченстохова).

УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКА ПРОГРАМА ФІНАНСІВ І СТРАХУВАННЯ Українсько-польська програма фінансів і страхування - це міжнародна програма, яка є невід'ємною складовою факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету і співпрацює з провідними вищими навчальними закладами Республіки Польща на підставі договорів про навчальне та науково-дослідне співробітництво.

Метою діяльності програми є перш за все підготовка фахівців у галузі державних фінансів, фінансів суб'єктів господарювання та страхового бізнесу, а також розширення партнерських, наукових та методичних зв'язків із надання послуг вищої освіти з вищими навчальними закладами Республіки Польща.

Безсумнівною перевагою навчання за такою програмою є обмін студентами (короткотермінове навчання на період одного або двох семестрів у одному із провідних вищих навчальних закладів Республіки Польща), де студенти мають змогу вибрати англомовну або польськомовну програми для поглиблення сформованої бази знань з предметів економічного профілю, загального та економічного курсів польської мови, прослухати лекції, відвідувати практичні заняття та написати підсумкову наукову роботу. Після закінчення навчання студенти отримують сертифікати.

КОНТАКТИ:

Декан факультету - д.е.н., професор

ГУЦАЛ Ігор Степанович

Адреса:

вул. Львівська, 11 (І корпус), м. Тернопіль, 46020

Телефон: (0352) 47-50-77

E-mail: ff@tane.edu.ua,

Web-сторінка: http://www.tneu.edu.ua