Чемпіони, на яких рівняються

Фактично жоден місяць не обходиться без того, аби представники Тернопільського національного економічного університету не відзначилися на престижних змаганнях з різних видів спорту. Не став винятком і останній місяць року.

На початку грудня, скажімо, у Складовську на Херсонщині відбулися II спортивні ігри України з важкої атлетики серед вищих навчальних закладів. На цих змаганнях тріумфального успіху добилася збірна ТНЕУ, здобувши чемпіонський титул у командному заліку. Приємно відзначити, що усі семеро студентів, які представляли наш університет, повернулися до Тернополя з медалями. Так, на найвищу сходинку п'єдесталу пошани у своїх вагових категоріях піднялися Марія Хлян та сестри Тетяна і Світлана Шуї. Срібними призерами стали Владислав Гонцов і Мирослава Шкварун, а бронзові нагороди вибороли Дмитро Булатов та Мирослава Виздрук.

А зовсім недавно ще раз порадував уболівальників армспорту найзірковіший спортсмен-випускник ТНЕУ, тренер І категорії центру фізичної культури і спорту нашого університету Андрій Пушкар. Він укотре взяв участь у XXXII чемпіонаті світу з армспорту, який відбувався у США. Зауважимо, що тут за призові місця боролися майже тисяча триста атлетів з-понад сорока країн планети.

Виступаючи у складі збірної України, заслужений майстер спорту Андрій Пушкар у ваговій категорії +110 кілограмів виявився найсильнішим у змаганнях на обидві руки. Це уже вдесяте наш спортсмен став чемпіоном світу. Чимала його заслуга і в тому, що в підсумку командних протистоянь збірна України фінішувала третьою, пропустивши вперед лише сильні команди Росії і США. Вітаємо нашого земляка зі ще одним вагомим спортивним здобутком.

Мирослав Ярченко