Академія економічних наук України - в ТНЕУ

Уперше за майже 20-річну історію існування Академії економічних наук України її загальні збори академіки провели в західному регіоні держави — в Тернопільському національному  економічному  університеті.

Це подія неабияка й, можна сказати, знакова не лише для економічного університету, а й для нашої області в цілому. Доктори наук, професори, академіки, керівники великих навчальних закладів із багатою науковою базою, розробками, новими ідеями приїхали в Тернопіль — у ТНЕУ, щоб поділитися напрацюваннями. Це означає, що наш економічний університет визнають як науковий центр, як місце, де працюють потужні наукові школи.

— Міжнародний імідж держави значною мірою залежить від її економічного потенціалу, — сказав, вітаючи наукову еліту держави, ректор ТНЕУ Сергій Юрій. — Наука не повинна працювати на догоду тій чи іншій партії. Вона має докладатися до того, щоб робити сильною державу, заможним і успішним кожного її громадянина.

Президент Академії економічних наук (АЕНУ) Олександр Амоша підкреслив, що впродовж минулого року члени академії провели значну роботу, спрямовану на виведення економіки країни із кризи. Поширюють і зміцнюють науковці творчі зв'язки із зарубіжними вченими, що дає можливість ефективніше працювати над вирішенням нагальних питань, які є в державі.

Президія Академії економічних наук України нагородила ректора ТНЕУ Сергія Юрія та віце-президента АЕНУ, завідувача кафедри міжнародної економіки ТНЕУ Євгена Савельєва почесними грамотами.

Валентина БАЦА.