На навчання - у Німеччину

 Тернопільський національний економічний університет відкриває безліч можливостей перед студентами. У стінах вищого навчального закладу молодь розвиває свої здібності й таланти, здобуває ґрунтовні знання. Крім того, університет дає змогу майбутнім фахівцям проходити курс навчання за кордоном.

Одним з таких шансів у рамках спільної угоди між ТНЕУ та Дортмундським університетом прикладних наук та мистецтв (Німеччина) нещодавно скористалося 10 студентів факультету комп'ютерних інформаційних технологій та факультету банківського бізнесу Світлана Галещук, Ірина Ремізова, Юрій Маслияк, Павло Стельмах, Євгеній Масталярчук, Віталій Брославський, Ігор Якимчук, Едуард . Кармін, Олег Кондрад, Дмитро Задорожній.

Міжнародна програма передбачала: двомісячне вивчення програмного забезпечення електронної комерції у Тернопільському національному економічному університеті, двотижневу спеціалізацію в Дортмундському університеті англійською мовою та написання дипломної роботи як завершальної фази для отримання сертифіката фахівця проектного менеджменту.

За невеликий проміжок часу учасники програми склали кілька тестів, підготували презентації на запропоновані теми, попрацювали над кейсами. Поїздка на навчання в Німеччину допомогла майбутнім фахівцям не лише здобути нові знання з проектного менеджменту, а й ознайомитися зі стилем викладання в німецьких університетах й проаналізувати деякі методи дослідження.

Крім того, перебуваючи в Німеччині, студенти ознайомилися з культурою краю, відвідали музеї, здійснили поїздки в Кельн, Дюссельдорф, Брюгге (Бельгія). Зауважимо, що навчання проходило на початку грудня, тобто у передріздвяний для Європи період. Тому дружня та родинна атмосфера, якою були переповнені різдвяні ярмарки, щирі посмішки німців, які готувалися до свят, надовго залишили приємні спогади.

Інна Кричевська.