Перші у навчанні і спорті

 Вже традиційно наприкінці року в актовому залі Тернопільського національного економічного університету проводять святкову передноворічну імпрезу. Її учасниками стають викладачі та студенти, ентузіасти культури і мистецтва, фізкультури і спорту навчального закладу, почесні гості.

Ось і минулого тижня впродовж кількох годин зі святково облаштованої сцени лунали передноворічні вітання, різдвяні пісні, виконували різноманітні концертно-танцювальні номери. У вступному слові ректор ТНЕУ, професор Сергій Юрій зазначив: «Підсумовуючи пройдений у 2010 році шлях, хочу подякувати нашому колективові за самовіддану працю в усіх сферах діяльності навчального закладу. Ми добре попрацювали не лише у навчально-виховному процесі, а й культурному житті, спорті. Завдяки досягнутим показникам нині наш вуз відповідає усім сучасним освітнім вимогам у статусі національного університету. Колективи художньої самодіяльності ТНЕУ гідно представляють навчальний заклад на усіх рівнях, а наші спортсмени останнім часом цілком закономірно випереджають конкурентів з усіх вузів України на змаганнях в більшості видів спорту».

Значна частина цьогорічної святкової імпрези була присвячена саме спортивним здобуткам студентів ТНЕУ, а також 20-річчю заснування Національного олімпійського комітету України, Тернопільське обласне відділення якого, до речі, очолює ректор ТНЕУ Сергій Юрій.

Упродовж святкової церемонії нагородження навчальних підрозділів вузу, які добилися найкращих успіхів у фізкультурно-масовій та спортивній роботі, кращих спортсменів ТНЕУ та ентузіастів олімпійського руху Тернопілля, на сцену вийшло, мабуть, з півтори сотні учасників торжества. Поряд стояли декани факультетів, які найбільше дбають про фізичний гарт майбутніх фахівців, і їх колишні та теперішні студенти, які прославляють рідний вуз у найпрестижніших змаганнях. Був тут, скажімо, десятиразовий чемпіон світу з армспорту Андрій Пушкар і жіноча команда з волейболу «Галичанка-Динамо-ТНЕУ» у повному складі, яка вперше в історії Тернопілля стала чемпіоном України, а також багато інших відомих легкоатлетів, біатлоністів, борців, велосипедистів, які прославляють не лише свій вуз, а й Україну на спортивних аренах Європи та світу.

Усе це - яскраве свідчення того, що Тернопільський національний економічний університет прагне в усьому бути першим, зокрема в навчанні та спорті.

Ярослав Мармаш