Шлях до плей-офф

Ключові протистояння, в яких визначаться володарі комплектів нагород у жіночій волейбольній суперлізі, пройдуть у березні. Проте боротьба у другому колі змагань все одно обіцяє бути запеклою

Протистоянням із "Керкінітідою" тернопільська "Галичанка-Динамо-ТНЕУ" розпочне цей 2011-й волейбольний рік.

Після тріумфального 2010-го повторити успіх підопічним Андрія Романовича буде непросто. Адже всі суперниці нашої команди тепер налаштовуватимуться проти них, як на ігри з чинним чемпіоном. Після першого кола, котре припало на жовтень-гру-день 2010 p., наші дівчата посідають другу сходинку в турнірній таблиці. Втім, головної боротьби слід очікувати якраз у другому колі змагань.

Через те, що друге коло проходить за дзеркальним відображенням першого, чотири із семи протистоянь підопічні Андрія Романовича проведуть на паркеті команд-суперників. Зокрема надскладні візити очікують "Галичанку" до Одеси та на крайню східну волейбольну точку України у Сєверодонецьк.

Натомість у домашніх протистояннях наші дівчата у ключових матчах зустрічатимуться з "Хіміком" і "Кругом". Наперед слід зазначити, що головні випробування для підопічних Андрія Романовича розпочнуться вже у дев'ятому турі, звідки їх почергово очікуватимуть матчі з "Джінестрою", "Кругом" і "Сєверодончанкою". Безсумнівно, здобутий максимум у цих поєдинках гарантує землячкам як мінімум другу сходинку в турнірній таблиці. Втім, здобути її буде непросто кожна із трьох команд прагне реваншу за поразки у першому колі. Особливо це стосується саме одеської "Джінестри", яка у Тернополі не зуміла виграти жодної партії, зазнавши двох поразок з однаковим рахунком (0:3).

Уже в 12-му турі вболівальників очікує протистояння з поки що головними конкурентками у боротьбі за першу сходинку южненським "Хіміком". Якщо не станеться нічого екстраординарного і саме ці дві команди продовжать боротьбу за лідерство, то саме очний поєдинок повинен визначити долю першої сходинки у турнірі.

Як не раз зауважував Андрій Романович, головні матчі для "Галичанки" розпочнуться на стадії плей-офф. Тоді й розіграють комплект нагород чемпіонату. Ці матчі стартують уже 25 березня. Глядачам залишається сподіватися, що наша команда пройде друге коло рівно та без зривів. Це дозволить отримати в наступній стадії змагань прийнятного суперника.

Роман Мороз