БІБЛІОТЕКА дарує таїнство ПІЗНАННЯ

  

Бібліотека... Якась особлива ностальгія за студентськими роками вкладена у цих словах. Запах книжки, тихий шепіт сусіда, шурхіт сторінок паперу і якась невловимо святкова, сакральна тиша. Не просто тиша – таїнство ПІЗНАННЯ! Певен, що кожен, хто колись був студентом, зберігає у найпотаємніших закутках свого серця такі чи схожі спогади про свою першу зустріч з бібліотекою. Безперечно, за останні роки бібліотечні технології стрімко рухаються вперед у своєму саморозвитку. Проте, я переконаний, що і сьогодні книга є головним джерелом знань нової якості.

Як і зустріч із цікавими людьми, прочитані книги закарбувалися у нашій пам'яті назавжди. Кожен з трепетним хвилюванням пригадує книги улюблених авторів, цікаві сюжети, що навчили, надихнули, облагородили душу і серце, стали оберегом розумного і вічного. Упродовж багатьох століть почесну місію збирачів, хранителів і передавачів духовності та знання несли бібліотеки, що і сьогодні зберігають нетлінні скарби. Вони живлять могутнє коріння народу вічними інтелектуальними та культурними цінностями. Бібліотека - обличчя вищого навчального закладу. Тут зростають нові покоління мудрих і допитливих. Сьогодні навчання в Університеті немислиме без належної інформаційної підтримки. Бібліотека була, є і буде місцем звершення навчальних і наукових подвигів.

Відкриття нової бібліотеки ТНЕУ є подією особливою - не кожного дня випадає нагода переступити поріг нового дому КНИГИ. Ми довго і наполегливо йшли до цього.

Я щиро хочу привітати студентів та викладачів, працівників бібліотеки зі святом. Невтомною та копіткою працею, закладаючи цеглинку за цеглинкою, разом ми збудуємо дім знань, добрих хвилювань і традицій.

Запрошую до нашої нової бібліотеки! Нехай вона стане для усіх нас запорукою успіхів та перемог. З книгою – у майбутнє!

Сергій Юрій, д.е.н., професор,

ректор Тернопільського національного економічного університету