Готуємо нову генерацію українців

Тернопільський національний економічний університет належить до провідних вищих навчальних закладів України IV рівня акредитації. Рік заснування - 1966-й. Тоді у Тернополі почало функціонувати відділення фінансово-економічного факультету Київського інституту народного господарства. З часом воно переросло у факультет (1967 рік), а відтак - у Фінансово-економічний інститут (1971 рік), Інститут народного господарства (1989 рік), Академію народного господарства (1994 рік), а 30 березня 2005 року навчальний заклад став університетом. 29 вересня 2006 року Указом Президента України за вагомий внесок у розвиток освіти та науки університету присвоєно статус національного.

Тернопільський національний економічний університет сьогодні - це творчий дух, новаторство, поєднання гуманізму, освіченості і культури, що створює неповторну атмосферу народження чогось великого і нового.

Університет динамічно розвивається як освітній і науковий центр, що об'єднує 3 інститути, 13 факультетів, 2 коледжі, 68 кафедр, що готують фахівців за 18 напрямами, 22+5 спеціальностями, 46 спеціалізаціями. Діють аспірантура з 4 напрямів, 16 спеціальностей та докторантура з 4 спеціальностей, 3 спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських та 2 спеціалізовані вчені ради із захисту докторських дисертацій.

Відкритість до міжуніверситетського спілкування є запорукою успіху вищого навчального закладу. Тернопільський національний економічний університет має творчі, освітянські та наукові зв'язки з університетами Канади, США, Великобританії, Швеції, Фінляндії, Німеччини, Польщі, Болгарії, Франції, Нідерландів, Данії, Греції, Китаю, Словаччини, Італії, Іспанії, Ірландії, Російської Федерації, Швейцарії, Австрії, Білорусі та інших країн. У 2007 році ТНЕУ вступив до Європейської асоціації університетів. Вагомим здобутком навчального закладу є членство низки науковців університету в Європейській асоціації міжнародної освіти (м. Амстердам, Нідерланди, 1999). У 2008 році важливим аспектом світового визнання досягнень професорсько-викладацького колективу ТНЕУ стало приєднання вищого навчального закладу до світової університетської  спільноти й підписання ректором Великої хартії університетів.

На порозі третього тисячоліття Тернопільський національний економічний університет передає новим поколінням студентів свої надбання: духовну та наукову спадщину. Але все ж головне завдання ТНЕУ - це формування гармонійно розвиненої особистості, тобто становлення її як індивідуальності, справжнього патріота й кваліфікованого фахівця.

Авторитет Тернопільського національного університету напрацьований роками. Вищий навчальний заклад визнаний національною та міжнародною освітньою спільнотою. Наукові дослідження, численні праці та розвідки вчених університету слугують могутнім чинником у підготовці нової генерації українців. Основне кредо професорсько-викладацького колективу Тернопільського національного економічного унівеситету - вже сьогодні робити те, що інші планують лише на завтра.

Адреса: вул. Львівська 11, м. Тернопіль,

46020. Телефон +38(0352)47-50-51

E-mail: academ@tane.edu.ua