Тернополянки захищали честь збірної України з волейболу у Нідерландах

 Дві волейболістки тернопільської "Галичанки-ТНЕУ" Вікторія Дельрос і Галина Щур захищали кольори збірної України на першому етапі відбору до чемпіонату Європи-2013. Команда, яку очолює тернополянин Андрій Романович, виграла два та програла один матч і посідає друге місце у групі

Шість очок набрала жіноча збірна України з волейболу у Нідерландах. Там із 7 до 9 вересня відбувся перший етап відбору на європейський чемпіонат.

Наставник збірної та, за сумісництвом, тренер тернопільської "Галичанки" Андрій Романович взяв до "Країни тюльпанів" 12 волейболісток. Серед них дві тернополянки – Галина Щур і Вікторія Дельрос. Обидві вже мають досвід виступів за збірну. Також разом із ними вирушили екс-волейболістки "Галичанки" – Надія Кодола та Тетяна Хилюк. Обоє нині захищають кольори южненського "Хіміка".

Українкам у суперниці дісталися три команди: Нідерландів, Данії та Греції. З останніми підопічні Романовича зійшлися на майданчику у першій грі. З перших хвилин поєдинку грали і наші землячки. Найрезультативнішою волейболісткою матчу була колишня тернополянка Надія Кодола, яка набрала 19 очок. Українська дружина не мала жодних проблем із грецькими дівчатами. Отже, перемога - 3:0.

У наступній грі Андрію Романовичу та його гравцям випав найважчий матч першого етапу. Протистояли українкам господарки етапу нідерландки, яких експерти вважають фаворитами відбірної групи Б. Протиставити "помаранчевим" достойні аргументи наші землячки не зуміли. Врешті цей поєдинок завершився поразкою української команди (0:3).

Завершували перший етап відбору українські волейболістки матчем проти аутсайдера нашої групизбірної Данії. У заключній грі Андрій Романович дозволив відпочити лідеру команди Надії Кодолі. Замість неї на майданчику з'явилася ще одна екс-тернополянка Тетяна Хилюк. Українки віддали датчанкам лише одну партію, рештувиграли, здобувши загальну перемогу (3:1).

Отже, після першого етапу відбору на чемпіонат Європи-2013 збірна України посідає друге місце. У Нідерландах нашим вдалося завоювати шість очок. Не повертаючись додому, команда вирушить у Южне. Там з 14 до 16 вересня відбудеться другий етап відбору.

 Андрій Тихий