Могутній Колос Знань починається зі Слова-Зерна Рідною Мовою!

У ТНЕУ, від 20 до 24 лютого, до Міжнародного дня рідної мови, проходив тиждень рідної мови, що був насичений цікавими творчими зустрічами, концертами, екскурсіями. Зокрема, студенти нашого університету мали змогу оглянути книжкові виставки українських та світових видань, які підготували працівники бібліотеки ТНЕУ — «О, рідна мово, скарбе мій!» та «Мужній, прекрасна наша мово!».

Методисти відділу гуманітарної освіти та виховання підготували та розповсюдили серед студентів інформаційний буклет «Піднімемо престиж рідної мови», «Мандруємо Теонопіллям» та «Духовні пеолини Теонопілля». У вівторок 21 лютого, у виставковій залі ТНЕУ відбувся літературно-музичний вечір «Наймиліше слово рідне», на якому студенти читали вірші поетів-класиків про мову. Окрім української, прозвучали вірші угорською, французькою, а також офіційними мовами Нігерії ігбо та йоруба. Студенти УНФЕМ та ФББ побували на екскурсії у Державному архіві Тернопільської області, де оглянули шість виставок — «На Аскольдовта могилі український цвіт», «Кров і Крути», «Віра серця мого», «Україна: один народ — одна держава», «ЗУНР» і «Трагедія і пам'ять». У середу, 22 лютого, у виставковій залі ТНЕУ відбулась презентація літературно-музичного проекту «Доба. Безсмертя».

З 21 по 23 лютого у виставковій залі ТНЕУ, на юридичному факультеті та на факультеті банківського бізнесу проходили творчі зустрічі студентів Університету із авторкою збірки «Часопростір серця» Лесею Заморською. У п'ятницю, 24 лютого, відбулась зустріч учасників літературної студії «Магія слова» із членом Спілки письменників України Ігорем Бережним на тему «Грані поетичного мистецтва».

Висвітлювали події тижня рідної мови в інтернет-виданнях та в часописах учасники студентського прес-клубу «Акценти» — Володимир Антків, Сергій Балуцький, Ганна Стахира, Богдан Архитко та Ярина Сушко.

 

Відділ гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ