На п’єдесталітернопільські студенти

Як ми вже повідомляли, у Казані минулого тижня стартувала ХХVII всесвітня літня універсіада, у якій боротьбу за медалі ведуть спортсмени-студенти із понад 160 країн світу. У складі збірної України на цих престижних змаганнях беруть участь більше 20 представників тернопільських вузів, здебільшогостуденти ТНЕУ.

Вже у стартові дні Універсіади наші майбутні фахівці продемонстрували свій високий клас, піднявшись на п’єдестал пошани. Золотою нагородою скарбничку української команди поповнила студентка Тернопільського національного економічного університету, чемпіонка світу, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Ганна Тітімець. Їй не було рівних у бігу на 400 м з бар’єрами.

Успішний виступ Ганни підхопила ще одна студентка ТНЕУ, майстер спорту міжнародного класу з дзюдо Шушана Гевондян, яка завоювала срібну медаль у ваговій категорії до 57 кг.

Вдало розпочала змагання у Казані українська футбольна дружина, у складі якої були троє студентів нашого педуніверситетуІгор Курило, Богдан Семенець та Ігор Мединський. Підопічні Володимира Лозинського успішно подолали груповий турнір, вийшовши у наступний етап протистоянь. Правда, далі зуміли дійти лише до чвертьфіналу. На цьому етапі українцям довелося помірятись силами з англійцями. Студенти з Туманного Альбіону в цьому протиборстві зуміли забити у ворота нашої збірної один гол, який і вивів їх у півфінальну стадію універсіади. Зауважимо також, що помічником Володимира Лозинського в українській команді був головний тренер ФК “Тернопіль” Василь Івегеш.

У перший день командного турніру з фехтування на третю сходинку п’єдесталу пошани піднялася збірна шпажисток України, за яку виступали Анфіса Почкалова, Ксенія Пантелеєва, Анастасія Івченко та студентка ТНЕУ Олена Кривицька. Ще одна студентка економічного університету, вихованка Скалатської ДЮСШ Підволочиського району Марія Хлян у змаганнях з важкої атлетики (вагова категорія до 69 кг) посіла 4 місце.

Бронзовою медаллю поповнила скарбничку команди України тернопільська студентка Марія Лівач. У ваговій категорії до 48 кг вона показала третій результат у змаганнях з вільної боротьби. А срібло у цьому виді здобула студентка Львівського університету фізичної культури Ірина Гусак.

Зауважимо, що українська збірна з перших днів універсіади увійшла в групу лідерів, поліпшуючи від змагань до змагань медальний доробок. На час написання матеріалу наші спортсмени за кількістю нагород входили у трійку кращих серед представників усіх країн світу.

 

Ярослав Гарай