Студенти стануть офіцерами

Понад 160 студентів Тернопільського національного економічного університету проходять тридцятиденний польовий вишкіл у навчальному центрі 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, який розташований поблизу Тернополя.

 За словами начальника Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ полковника Володимира Гукалюка, студенти в польових умовах опановують військову справу. Під час навчального збору юнаки, які здобувають фах спеціалістів механізованих і танкових військових частин, а також підрозділів наземної артилерії, набувають командирських навичок та виконують вправи зі стрілецької зброї, зокрема автомата Калашникова Ак-74.

В. Гукалюк повідомив, що до підготовки студентів активно залучають військовослужбовців 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Зокрема офіцери військової частини проводять заняття з бойової підготовки та за напрямками підготовки фахівців-артилеристів.

Окрім того, студенти-артилеристи мають заняття з вогневої, тактичної, спеціальної, стройової та фізичної підготовки. Відтак 27 липня, після польового військового збору та комплексного державного іспиту, на плацу Тернопільської артилерійської бригади урочисто складуть військову присягу на вірність українському народові і отримають звання «молодший лейтенант запасу».

Варто зазначити, що майже половина тернопільських студентів, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, планують пов'язати своє майбутнє із силовими структурами, у тому числі Збройними Силами України. Поетапне підвищення заробітної плати для військовослужбовців, яке почали з квітня, робить професію захисника Вітчизни конкурентоспроможною на ринку праці держави.

 

Василь Лабай