Студентське самоврядування факультету

фінансів: справи конкретні

Вищим органом студентського самоврядування факультету фінансів є загальні збори (конференція). Виконавчим органом виступає студентська рада факультету на чолі із студентським деканом. Голову студентської ради та її склад затверджують на звітно-виборчій конференції в передостанній навчальний місяць року. Студентська рада факультету фінансів має наступну структуру:

 

Студентський декан

 

Заступник студентського декана по1-3 курсах

 

Заступник студентського декана по 4-5 курсах

                                                     

Голова профбюро факультету

 

Голова студкому (староста гуртожитку)

 

Голова науково-дослідної комісії

 

Голова культурно-масової комісії

Активними учасниками студентської ради є старости академічних груп. В другій половині кожного тижня проводиться старостат за участю голови студради, старост та представників адміністрації факультету.

Починаючи з 2005 року, студентська рада факультету фінансів є активним учасником студентського житття університету. Щороку факультет бере активну участь у культурно мистецьокому конкурсі «Студентська ліра», що проводиться для студентів першого курсу і тричі за цей період ставала його переможцем. Також бере участь у конкурсах читців поезії та прози присвячених до дня народження великих українських письменників Лесі Українки та Тараса Шевченка, та святкових концертах приурочених до релігійних та державних свят.

З метою всебічного інформування студентів про події, які відбуваються на факультеті, наші активісти видають студентську розважально-інформаційну газету «Ф-СІТІ» у кількості 300 примірників з періодичністю один раз у два місяці. Відповідно до цього, була сформована редакція газети та залучена підтримка адміністрації факультету.

З 2006 по 2012 роки студрада факультету проводить благодійні заходи, та разом зі студентами відвідує дитячі будинки, наприклад «Малютка», купуючи на зібрані кошти іграшки, одяг та солодкі подарунки дітям сиротам.

Регулярними, щонаименше двічі на рік, стали екскурсійні поїздки студентів факультету спільно з його адміністрацією. За період від 2005 року до 2012 року, були відвідані такі місця: Збараж, Львів, Умань, Ворохта, Яремче, Буковель, Скоморохи, гора Говерла та ін. А з 2011 року започаткували спільно з іншими факультетами екскурсійні поїздки за кордон (Польща, Угорщина, Німеччина, Австрія та ін.).

У процесі навчальної діяльності важливим аспектом є інтелектуалізація молоді. У зв’язку із цим, студентське самоврядування створило інтелектуально-розважальний клуб «Що? Де? Коли?» та дебатний клуб «Лідер». Також на факультеті діє три наукових гуртка: «Фінансовий простір», «Податковий аналітик» та «English speaking сlub». Саме такий підхід до розвитку молодої особистості дав можливість нашим студентам уже вкотре років поспіль займати призові місця на всеукраїнських олімпіадах та конференціях.

Кожного року студентське самоврядування спільно із адміністрацією факультету та студентського містечка проводить поселення студентів усіх курсів в гуртожиток №3, середня чисельність яких складає приблизно 500 чоловік.

Невід’ємною частиною життя студентів є фізкультура та ведення здорового способу життя. Щороку на факультеті проводяться змагання з таких ігрових видів спорту як футбол, баскетбол, настільний теніс. Переможці нагороджуються грамотами та заохочувальними призами.

Доцільно зазначити, що, починаючи від 2005 навчального року, студентському самоврядуванню було надано більше повноважень, аніж за попередні періоди. Окрім того, адміністрація факультету завжди іде на зустріч студентам у вирішенні різноманітних проблем та намагається підтримати в усіх аспектах розвитку. Останні ж, активніше долучаються до студентського життя, показуючи значні результати як у навчанні і науці, так і в творчості.

 

Вікторія Онищук,

студентський декан ФФ