«Галичанка-ТНЕУ» двічі перемагає

У 9 турі чемпіонату України серед жіночих команд суперліги, матчі якого відбулися минулих вихідних.

Молода тернопільська команда у епортзалі ТНЕУ зустрічалася із одним з аутсайдерів турніру - вінницьким клубом "Кряж-Медуніверситет". Наші дівчата вже у дебютному сеті першого матчу дали зрозуміти своїм суперницям, що налаштовані лише на позитивний результат. І здобули доволі переконливу перемогу - 25:9. У двох наступних партіях у підсумку тернополянки також були сильнішими - 25:16, 25:23.

З рахунком 3:0 підопічні Андрія Романовича здолали своїх опонентів і наступного дня. Правда, боротьба за перемогу у цьому матчі була уже більш гострою. Про це свідчать і результати партій: 25:22, 25:19, 25:20. Записавши у свій актив шість важливих очок, волейболістки'"Галичанки" знову впритул наблизилися до своїх конкуренток у боротьбі за четверту позицію в турнірній таблиці, яка забезпечує право виступати у фіналі чотирьох сильніших.

Незважаючи на те, що тернополянки залишилися на 6 місці, тепер вони лише на 3 очки відстають від "Керкінітіди", яка перебуває на четвертій сходинці. У звітному турі команда з Євпаторії на своєму полі також двічі святкувала перемогу з рахунком 3:0 над рівненською "Регіною".

Центральним же у минулі вихідні був матч, який відбувся у Луцьку між місцевим клубом "Континіум-Волинь" та одноосібним лідером турніру - "Хіміком" з Южного. В обох матчах цього протистояння сильнішими були господарки майданчика - 3:0 і 3:1. Завдяки цим перемогам, відставання волинян від фаворитів скоротилося до 5 очок.

А ось "Сєверодончанка", як також претендує на найвищі позиції, не зуміла вдома добитися і максимального результату у поєдининках із запорізькою "Орбітою". У першому матчі господарки майданчика виграли 3:0, а ось в другому поступилися - 2:3.

Матчі 10 туру відбудуться 16-17 лютого. "Галичанка-ТНЕУ" гратиме у Запоріжжі із "Орбітою". А центральним буде протистояння в Южному між "Хіміком" та "Сєверодончанкою".

Ярослав Гарай