В університеті новий ректор

Ректором Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) став 48-річний Андрій Крисоватий. Він — доктор економічних наук, професор, автор багатьох наукових праць. Новий ректор — вихованець вишу, учень свого попередника Сергія Юрія, котрий багато років успішно керував цим навчально-науковим закладом, але у листопаді минулого року через важку хворобу відійшов у вічність. Саме Андрія Крисоватого він бачив своїм наступником, призначив виконувачем обов’язки ректора. Важливо, що учасники конференції трудового колективу, — а це були представники професорсько-викладацького складу, студентства, обслуговуючого персоналу — практично одноголосно підтримали цю кандидатуру. Андрія Ігоровича благословив на нову посаду перший ректор Леонід Каніщенко, який спеціально прибув на конференцію.

Новий ректор озвучив програму розвитку університету, стратегічні цілі та пріоритети. Він переконаний, що колектив ТНЕУ має достатній потенціал, щоб дати відповідь на глобалізаційні виклики, які постають нині перед вищою освітою. 

Зокрема, Андрій Ігорович зробив наголос на розширенні наукової та інноваційної діяльності університету, збільшенні частки наукових досліджень для вітчизняних підприємств, залученні студентства до наукової діяльності. Є непогані напрацювання щодо міжнародної діяльності, інтеграції у міжнародний освітній простір, практика отримання двох дипломів. 

Тож і надалі тут працюватимуть для підвищення міжнародного авторитету університету, забезпечення міжнародних стандартів якості освітніх послуг. Передбачається надати більшу автономію структурним підрозділам університету, водночас підвищивши їхню відповідальність. Поступово відходитимуть від традиційної системи викладання, використовуватимуть новітні інформаційні технології, адже нині головне — навчити молоду людину мислити. Новий ректор обіцяє вдосконалювати студентське самоврядування, культивувати повагу до особистості студента, поліпшувати умови навчання і проживання.

Що й казати, програма амбітна, але всі, хто виступав на підтримку Андрія Крисоватого, переконані: вона колективу під силу.

Любов Левицька