Графологія про українських політиків та ворогів України

88185950 188236400 zal88996922 zal189035914 z

 Дмитро Штокалюк – досить знаний сьогодні на Тернопільщині графолог. Будучи за фахом істориком, він у своїй літературі намагається за взірцями підписів та почерку дати психологічну характеристику діючої політичної еліти та тих, хто увійшов в історію України.
 4 березня 2020 р. у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ відбулася презентація чергової книги автора «Графологія про українських політиків та ворогів України». Дмитро є досить плідним автором, за останній рік це – вже третя праця, з якою він знайомить студентів.
 Під час зустрічі присутні мали змогу почути, як за почерком визначити темперамент, психологічні спрямованості та психоемоційний стан здоров’я. Аналізуючи ті чи інші взірці, автор розповідав, як, залежно від натиску почерку, нахилу чи навіть кольору чорнила, можна довідатись про характер людини.
 У студентів юридичного факультету ( гр. МСД-21 та ДІД-21 зі своїм викладачем Патряк О. Т.) та факультету економіки й управління (гр. МЕН-32, їх наставники - Заставнюк Л. І. й Апостолюк О. З.) у процесі зустрічі виникали запитання щодо характеристики тих чи інших видатних діячів, на які пан Дмитро із великим задоволенням давав відповіді та аналізував кожен нахил та розчерк. Автор розповідав, що означає кожна деталь, тож присутні вчились самі характеризувати авторів підписів.
 Укінці презентації, як завжди, наш гість уже давав характеристику усім присутнім студентам. Зустріч пройшла досить жваво, залишивши хороші спомини як в автора, так і в студентів.