Залишаю усе – поспішаю до мами на свято…

Published: 14 May 2019

60290324 з60185338 60328071 n60483514  Коли весна в пишному вбранні із весняних квітів своїми теплими сонячними промінцями вже добре прогріла нашу рідну землю та відзвонили Великодні дзвони, наш народ у праці й радості святкує День матері.

 Мати…мамуся.. ненька…Чи є щось рідніше для будь якої людини? Адже вона – берегиня родини, життя, душі й високого Духу, хранителька вогню любові, якої вистачає на кожну дитину. Саме цьому дню присвячено чергове засідання Філософії Літературних Читань "СловоСвіт" з Марією Баліцькою, яке відбулося 13 травня у читальному залі бібліотеки ім. Л.Каніщенка ТНЕУ під назвою «Залишаю усе – поспішаю до мами на свято…». На ньому Марія Баліцька репрезентувала книгу «Матері» (2005 рік видання), вірші з якої цитували присутні студенти ФОА та працівники університету. Приємно було послухати розповіді відомої тернопільської журналістки Валентини Семеняк, яка представила свою книгу «Чи легко бути мамою» та залишила в дарунок бібліотеці кілька власних видань.
 Рухається історія, змінюються часи, удосконалюється життя людини на землі, сягає фантастичних вершин наука й техніка, але неминучою цінністю, незамінною духовною, моральною величиною залишається в людському суспільстві Мати. Тож бережімо наших матусь, любімо їх, поважаймо та цінуймо. Адже кожен з нас є дитиною до тих пір, доки живе його ненька….