27 вересня – Всесвітній день туризму

Published: 27 September 2019

big-np-411-660x330

 

«Мандрівка довжиною в тисячі кілометрів починається з одного кроку».
                                                                                   ЛаоТзу

 

 27 вересня відзначають Всесвітній день туризму. Туризм (слово походить від французького “tourisme” , що означає прогулянка, подорож) – це подорожі у вільний час, пов’язані з від’їздом за межі постійного проживання, і один з видів активного відпочинку з оздоровчими, пізнавальними, спортивними та культурно-розважальними цілями. Мета свята – пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти.
 Всесвітній день туризму – це свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена країна. Пізнаючи своє місто, свою країну і весь світ ми отримуємо масу нових вражень, знайомимося з новими людьми, культурами, традиціями, мовами, і все це робить наше життя багатшим, цікавішим і змістовнішим.Тому подорожуйте, пізнавайте та відкривайте для себе нові вершини, нові міста, нові країни…

Пропонуємо Вашій увазі переглянути віртуальну виставку по даній темі, яку підготував інформаційно-бібліографічний відділ. Бажаємо приємного перегляду!