XX ювілейний Радіодиктант національної єдності

Published: 09 November 2020

124272613d Цього року вже удвадцяте українці пишуть Радіодиктант національної єдності. На жаль, з причини переведення закладів освіти на дистанційний режим навчання немає змоги продовжити минулорічну традицію написання диктанту разом зі студентами у стінах читального залу. Проте це не завадило нам, працівникам бібліотеки ім. Л. Каніщенка, зібратись тісним колективом і перевірити свою грамотність – та інакше й не могло бути, адже цей диктант, назва якого «Виклики книжкової ери», не міг нас залишити байдужими.
 Нехай це написання не для оцінки, а для себе, проте голос Римми Зюбіної мимоволі змушував згуртуватись та трішки понервувати. Ще б пак! Якщо минулого року Олександр Авраменко не використовував у тексті слів, які пишуться за новою редакцією чинного правопису, то цьогоріч Іван Малкович (а саме він був автором тексту) вже не пошкодував «писак» та щедро збагатив текст числівниками «пів», а ще й «приперчив» частками не, комами при вставних словах та й цікавими словами загалом.
 Хвилювання вже позаду. Тож тепер тільки залишається дочекатись офіційного опублікування тексту, який обіцяють оприлюднити 11 листопада об 11 годині.