Михайло Михайлович Коцюбинський

До 155 - річчя від дня народження (17.09.1864 – 25.04.1913)

 ук

 “ Творчість Коцюбинського увійшла у золотий фонд української літератури, а коли говорити про літературу ХХ століття, то саме він був однією із найяскравіших зірок, які її утверджували.“ 

                                                                                  Валерій Шевчук

 

 17 вересня 2019 року виповнюється 155 років від дня народження Михайла Михайловича Коцюбинського - відомого українського письменника, публіциста, перекладача, педагога, етнографа, фольклориста і громадсько-культурного діяча.

 Михайло Коцюбинський - один з найоригінальніших українських письменників. Він вивів літературу на європейський рівень, урізноманітнив її багатогранними напрямками, у тому числі модернізмом. Саме його творчість вперше в українській літературі увібрала в себе імпресіонізм, глибокий психологізм, елементи експресіонізму, неореалізм та інші трендові течії мистецтва і культури того часу.
 «Михайло Коцюбинський - письменник сонячний. І не тільки тому, що «носив у душі сонце», як сам про себе казав... Уся його проза... - це світлий, відкритий простір для душі й духу» - так відгукнувся про нього О. Логвиненко.

До дня народження М. М. Коцюбинського інформаційно-бібліографічний відділ підготував презентацію. Бажаємо приємного перегляду!