Максим Тадейович Рильський

До 125 - річчя від дня народження (19.03.1895-24.07.1964)

01«…Рильський досить витончений і складний поет… І живе він зі своїм часом, напружено і уважно в навколишнє життя вдивляється, уміє помічати в його глибині струю вічно людського, близького всім часам і народам».
                                                                                                                                      М. Зеров

 19 березня 2020 року виповнюється 125 років від дня народження Максима Тадейовича Рильського – відомого українського поета, перекладача, літературознавця, мовознавця, громадського діяча і академіка Академії наук України.
 Рильський своєю творчістю поєднав український художній досвід з багатовіковою європейською традицією – від античності до досягнень новітньої літератури. Неокласик за основними стильовими ознаками, він збагатив українську поезію новими мотивами й образами, високо підняв культуру українського слова. Максим Рильський оновив давні поетичні жанри, вони звучать і досі як найсучасніші, найвідповідніші нашим естетичним смакам і запитам, нашим зрослим вимогам до літератури.

До дня народження М.Т. Рильського інформаційно-бібліографічний відділ підготував презентацію. Бажаємо приємного перегляду!