1 червня - Міжнародний день захисту дітей

 7909 26 листопада 1924 року П'ятою Асамблеєю Ліги Націй у Женеві була прийнята Женевська декларація прав дитини, яка спрямована на протидію дитячій праці й рабству, торгівлі дітьми, проституції неповнолітніх. 1 червня 1925 року в Женеві відбулася перша міжнародна конференція, у ході якої обговорювалися проблеми дітей. В листопаді 1949 року конгрес Міжнародної демократичної федерації жінок ухвалив рішення про заснування 1 червня Міжнародного дня захисту дітей. В листопаді 1959 року Організація об'єднаних націй прийняла Декларацію прав дитини, яка мала на меті забезпечити щасливе дитинство. 20 листопада 1989 року Генасамблея ООН прийняла Конвенцію ООН про права дитини. Цей документ став першим і основним обов'язковим міжнародно-правовим документом, що присвячений широкому спектру прав дитини.
 В Україні Конвенція ООН про права дитини набрала чинності з 27 вересня 1991 року, а День захисту дітей був створений Указом президента №568/98 від 30 травня 1998 року "Про день захисту дітей". За роки незалежності в нашій країні ухвалено законодавство про охорону дитинства, яке відповідає європейським стандартам та Конвенції ООН з прав дитини.
 У цей день до дітей прикуто найбільшу увагу. Відбуваються різноманітні концерти, фестивалі, розважальні та різні благодійні заходи. Хочеться побажати, щоб кожна дитина була здорова і оточена турботою батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день – добрим і цікавим. Батькам побажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забувайте, що саме ви відповідаєте за безпечне і щасливе дитинство!

Пропонуємо Вашій увазі переглянути презентацію по даній темі.