Міжнародний день підтримки жертв злочинів та зловживання владою

h ua den pjp Проблема соціальної реабілітації жертв злочинів почала хвилювати суспільство в кінці минулого століття. У вересні 1985 року сьомий конгрес ООН із упередження злочинності й поводження з правопорушниками затвердив Декларацію головних принципів правосуддя для жертв злочинів і зловживання владою.29 листопада 1985 року Генеральна Асамблея ООН прийняла цю декларацію, вперше розробивши універсальні принципи підтримки і захисту жертв злочинів і зловживання владою.

 22 лютого 1990 року уряд Англії опублікував «Хартію жертв злочинів». Відтоді в усьому цивілізованому і демократичному світі відзначають день підтримки жертв злочинів.
Метою таких програм є допомога людям впоратися зі стресом, вийти з кризи, надати матеріальну і моральну підтримку. Такі програми спрямовані на захист постраждалих від кримінальних дій, на їх соціальну реабілітацію та компенсацію матеріального й морального збитку.
 Тож, світ намагається зробити усе для того, аби жертви злочинів відчували себе захищеними і знайшли сили повернутись до буденного життя, наша країна також прагне до цього, адже – це ознака сильної держави.

Пропонуємо ознайомитись з віртуальну виставку по даній темі, яку підготував інформаційно-бібліографічний відділ.