Україна гідна свободи

Категорія: Новини, анонси, події

20181121 15372820181121 154146

Народе мій, пишаюся тобою:
Моя душа - частинка твого «Я».
Красою правди у святім двобою
Понад Майданом сонця лик сія...
Є нація! Хай знають всі у світі:
Ми є! Народ піднявся із колін!
І переможно сонце правди світить,
Співає гордо наш Державний Гімн.
                                     Л. Руденко

 Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші акції протесту української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 

 Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну - власне життя.

 З нагоди цієї знаменної дати у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ організовано виставку-реквієм «Україна гідна свободи», матеріали якої розповідають про події під час Майдану та в період неоголошеної війни. Кожного дня, щогодини Україна завдяки таким героям виборює право бути суверенною, єдиною державою. Тож молимося за наших мужніх захисників і просимо у Бога одного: аби вони живими і здоровими, якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин та дітей.