6 вересня - День підприємця України

Категорія: Віртуальні виставки

87  Традиційно у першу неділю вересня у нашій державі відзначається День підприємця. У 2020 році дата припадає на 6 вересня. Це професійне свято встановлено Указом Президента України «Про День підприємця» від 5 жовтня 1998 року № 1110/98. Запровадження цього свята на державному рівні – це визнання тієї ролі, яку відіграють у розвитку вітчизняної економіки підприємництво і приватна ініціатива.
 Підприємці - це люди, які організовують власну справу, керують нею і водночас беруть на себе відповідальність і ризикують з метою отримання прибутку. Саме від них залежить позитивні структурні зміни в економіці, бо вони – рушійна сила усіх реформ, завдяки ним з’являються нові робочі місця, наповнюється бюджет, розвивається економіка України.
 Підприємництво виступає важливим джерелом фінансового та організаційного забезпечення соціального захисту, вносить визначальний внесок у зменшення соціальної напруги і демократизації ринкових відносин. Воно виступає інвестором вітчизняної економіки, а також сприяє розширенню експортних можливостей держави.
 Сьогодні, у День підприємця України, ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто будує цей важливий і необхідний фундамент нашої економіки. Успіхів у роботі, креативних ідей, удачі, миру, радості, натхнення на життєвому шляху.

Пропонуємо Вашій увазі переглянути презентацію по даній темі.